Problemy dotyczące sieci Internet, konfiguracja sieci LAN, WLAN, konfiguracja serwerów. Rozdzielanie połączeń internetowych. Rozwiązywanie problemów związanych ze sprzętem i oprogramowaniem. Routery, huby, switche, anteny itp.
21 Mar 2011, 15:16
Hej
Czy ktoś z Was miał okazję kiedyś korzystać z neta mobilnego? Zastanawiam się nad operatorem, ale nie bardzo wiem na co zwrócić uwagę? jak jest z zasięgiem? Każdy operator ma jakieś swoje dodatkowe przywileje i ciężko jest mi podjąć decyzję. Póki co rozważam :iplusa, blueconnect, orange free
21 Mar 2011, 15:44
Najlepszy (bynajmniej według mnie)

Blueconnect.
21 Mar 2011, 18:06
bluconnect tez bym ci polecal poniewaz mialem kiedys iplusa i nie bylem z niego zadowolony poniewaz slaby mial zasieg i bardzo czesto mi sie rozlaczal teraz uzywam blueconnecta i jestem zadowolony bo mam pozadny zasieg no i sie nie rozlacza takze polecam
21 Mar 2011, 23:33
Dzięki za podpowiedź. Możesz rozwinąć swoją wypowiedź? Tzn. pod jakim względem jest najlepszy? zasięg? Ceny? Dodatkowe przywileje, możliwości?
22 Mar 2011, 00:25
dobry jest tak jak napisalem wczesniej zasieg 3g ktorego w iplusie nie mialem bo najlepszy jaki mi sciagal to na 3 kreski a co do ceny to juz zalezy od transferu jaki chciabys miec czy 2gb 4gb itd i trzeba tez pamietac ze im wiekszy transfer tym drozszy abonament
22 Mar 2011, 11:18
zdaję sobie sprawę , że im większy transfer tym abonament droższy. Potrzebuje neta do surfowania , bez ściągania plików etc. A orientujecie się jak jest z Orange free? Zdaje się, że ta najniższa oferta jest za ok 20 zł?
22 Mar 2011, 18:49
tak zgadza sie ta najnizsza oferta jest dokladnie za 19 zl ale nie ma w niej zadnego transferu tylko jest nocne surfowanie od 24 do 8 rano a jezeli chodzi o normalny transfer to jest dostepne 3gb za 59 zl 4gb za 69 itd
23 Mar 2011, 14:36
a jak jest z zasięgiem? prędkością? nocne surfowanie jest na zawsze czy to jakaś chwilowa promocja? Można wziąć ten internet na próbę?
23 Mar 2011, 14:53
Znalazłem taki wątek
Internet mobilny - jaki wybrać?
http://www.favore.pl/forum/komputery-in ... 628,0.htmlProblem w tym taki jest, że w większości przypadków modem musisz sam kupić a ceny za transfer to szok.
Próbowałem OrangeFree ale szkoda gadać, nie wygląda tak różowo/pomarańczowo jak w reklamie.
Mobilny net jest dla tego co naprawdę musi mieć "jakieś" połączenie z netem. Inaczej nie polecam.
23 Mar 2011, 15:06
jezeli nie jestes zainteresowany na modem to polecam jeszcze bluconnect max w tak taku lub w mixie placisz tylko 9zl i smigasz po necie przez caly miesiac