Problemy dotyczące sieci Internet, konfiguracja sieci LAN, WLAN, konfiguracja serwerów. Rozdzielanie połączeń internetowych. Rozwiązywanie problemów związanych ze sprzętem i oprogramowaniem. Routery, huby, switche, anteny itp.
Wyślij odpowiedź

internet sie rozłącza

27 Wrz 2008, 16:05

Witam

Mam taki problem gram w gre Mmorpg ( flyff ) i gdy gram normalnie ale bo jakis 10 minutach mnie wywala chodz net działa poprawie a jak chcesz naprawic połaczenie to pisze takie cos :

System windows nie może zakończyć usuwania problemy
poniewarz nie można ukończyć następujących czynności:
Czyszczenie Pamięci podręcznej ARP

Prosze o pomoc to mi wyskakuje na laptopie a na kompie wyskakuje mi

nie można odnaleść protokolu TCP/IP czy coś w tym stylu tylko ze tam wogule nie mam internetu prosze o szybko pomoc

z gury THX

Re: internet sie rozłącza

27 Wrz 2008, 22:46

Wejdź w Uruchom->cmd i wpisz
Kod:
netsh interface ip delete arpcache

napisz jaki jest efekt

alternatywnie

problem może stanowić filtrowanie pakietów, wykonaj tak jak poniżej

1. W Panelu sterowania kliknij dwukrotnie ikonę Połączenia sieciowe i internetowe, a następnie kliknij węzeł Połączenia sieciowe.
2. Kliknij prawym przyciskiem myszy połączenie lokalne, które chcesz zmodyfikować, a następnie kliknij polecenie Właściwości.
3. Na karcie Ogólne na liście To połączenie wykorzystuje następujące elementy kliknij pozycję Protokół internetowy (TCP/IP), a następnie kliknij przycisk Właściwości.
4. Kliknij przycisk Zaawansowane, a następnie kliknij kartę Options.
5. W oknie Ustawienia opcjonalne kliknij przycisk Filtrowanie TCP/IP, a następnie kliknij kartę Właściwości.
6. Kliknij, aby wyczyścić pole wyboru Włącz filtrowanie TCP/IP (wszystkie karty), a następnie kliknij przycisk OK.

Re: internet sie rozłącza

30 Wrz 2008, 15:46

nadal mam ten sam problem tylko teraz nie moge zrobic 2. kompa .

poprostu zformatowalem kompa i dzialal net ok ale po jakims czasie net zaczol sie wylaczac itp wiec zrobilem jeszcze raz formata bo myslalem ze cos spiepszylem a sie okazalo ze jak zformatowalem to wogule teraz nie mam internetu nie wiem co sie stalo gdy klikam napraw wyskakuje mi w/w nie mozna odnalesc protokolu Tcp/Ip jakos tak i nic nie mam internetu a potrzebuje go na "" Wczoraj "" wiec prosze o szybka ODP . tak jakby wogule modemu nie wykrywal a plytki z sterownikami do moedmu nie bylo

HELP !! HELP !!!

Ps

jak wbisalem uruchom cmd i to co napisalem pod spodek pokazalo sie

ok.
Wyślij odpowiedź