Tutaj możecie pisać o czym się tylko podoba, tematyka dowolna... niekoniecznie związana z oprogramowaniem.
Zablokowany temat

Re: Inwestowanie w Polsce

20 Wrz 2014, 17:12

Czy ja wiem czy nieruchomości będą zawsze przynosić zyski? Nie bez powodu od kilku lat ceny zwłaszcza mieszkań powoli, ale ciągle spadają. Więc zastanowiłbym się dwa razy przed inwestycją w tej dziedzinie

20 Wrz 2014, 20:18

To prawda z nieruchomościami jest coraz gorzej, ale myślę że sytuacja powinna się z czasem ustabilizować ponieważ tak nie może być za długo... ale wiadomo że nie wrócą już czasy sprzed 10 lat kiedy inwestowanie w nieruchomości przynosiło wielkie korzyści

21 Lut 2015, 23:39

A ja właśnie przemierzam się do wzięcia kredytu na firmę, szukam dobrej oferty ale szczerze to nie wiem gdzie.. Może ktoś z Was zna jakieś miejsce gdzie znajdę jakąś dobrą ofertę?
A dodatkowo mam do Was pytanie może banalne ale z drugiej strony może jakoś mnie oświecicie w tym temacie kredytów:)
Jakiś czas temu dużo się mówiło w mediach o ludziach którzy brali kredyty we frankach i teraz mają zdecydowanie więcej do spłacenia i zastanawia mnie na jakiej zasadzie opłacało się brać we frankach zamiast w złotych?

23 Lut 2015, 11:43

Idź do banku :)
Skąd my tutaj mamy mieć info o ofertach kredytowych :) ? Ewentualnie na tym forum pytaj: [link usunięty]

A co do frankowców - to wiedzieli na co się piszą. Teraz ponoszą tego konsekwencje. Ale i tak frank spada, więc luz.

03 Mar 2015, 23:17

Czy ja wiem czy warto inwestować w Polsce. Ojj w Polsce się niestety mało zarabia ludzie żyją na kredyt i myślą gdzie by wziąć kredyt na mieszkanie. Za granicą czasem jest łatwiej.

09 Mar 2015, 11:49

Na mieszkaniach będzie można zarabiać aż do momentu kiedy nie przesiądziemy się na mieszkanie w slumsach lub innych kartonach. Mówienie, że nieruchomości nie będę przynosić zysków jest bardzo nietrafne, bo mieszkania będą przynosić zyski zawsze (!) nie ma innej możliwości. Inną sprawą jest, że ze względu na sytuację ekonomiczną zarabia się na nich trochę trudniej ale nie zmienia to faktu, że się zarabia. Potrzebna tylko odpowiednia wiedza i odrobina przedsiębiorczości. Z rynku wykrusza się gracze słabsi i amatorzy którzy nie mają pojęcia o inwestowaniu na rynku nieruchomości co jest tylko z korzyścią dla przeciętnego konsumenta

19 Mar 2015, 11:28

Wszystko się posypało, kiedyś giełda była taką odskocznią, na której można było zarobić duże pieniądze. W dzisiejszych czasach akcje oraz kursy walutowe są tak niestabilne, że z giełdy każdy ucieka. To samo można powiedzieć o surowcach i nieruchomościach.

20 Kwi 2015, 19:01

Ciekawa sprawa, ja ostatnio zacząłem inwestować w złoto !

20 Maj 2015, 17:05

Jakieś fundusze albo lokaty. Zależy jaką się dysponuję sumą pieniędzy.

18 Cze 2015, 16:33

Złoto akurat leci w dół... :/

28 Cze 2015, 13:23

Obecnie w giełde w społeczke CI GAMES po piatkowej prezentacji S3 ;) Kto w temacie to wie o co chodzi ;)

23 Lut 2017, 21:12

Inwestowanie w nieruchomością zawsze będzie dobrą formą inwestowania, a przynajmniej ochrony kapitału. Banki mogą zbankrutować, akcje mogę spaść na łeb na szyję, a mieszkanie nigdy nie straci 100% swojej wartości. Mogą wystąpić pewne zmiany cen, ale możesz je sobie zrekompensować wynajmując takie mieszkanie i zlecając profesjonalnej firmie [link został usunięty]

17 Mar 2017, 09:26

Nie zawsze inwestowanie w nieruchoomści jest tak opłacalne jak tutaj piszecie. Jeśli kupicie mieszkanie w jakimś małym mieście to wiele na tym nie zyskacie poniewaz wynajem jest mało opłacalny i nieruchomości w niewielkich miastach tracą na wartosci.....

Ze swojej strony sugeruję zastanowić się nad inwestowaniem w srebro: [link został usunięty] - jest to inwestycja alternatywna ale obecnie może przynieśc nawet lepsze zarobki niż inwestowanie w złoto.
Zablokowany temat