Tutaj możecie pisać o czym się tylko podoba, tematyka dowolna... niekoniecznie związana z oprogramowaniem.
Zablokowany temat

Inwestowanie w Polsce

08 Cze 2014, 15:35

Witam, od dłuższego czasu mieszkam w UK. Do Polski nie zamierzam już wrócić. Na nic nie narzekam, wszystko jest w jak najlepszym porządku. Mam do Was pytanie, czy opłaca się jeszcze w coś inwestować w Polsce? Wiadomo, na funty są to małe sumy, na polskie duże i ciekawi mnie, czy warto w coś zainwestować w kraju nad Wisłą. Pozdrawiam.

Re: Inwestowanie w Polsce

15 Cze 2014, 16:31

W Polsce jedyną opłacalną inwestycją w tej chwili jest rynek nieruchomości , to rodzaj inwestycji która jest bardzo opłacalna i przynosi stałe i pełne zyski, jest pewna.

17 Cze 2014, 17:59

W Polsce można w wiele rzeczy inwestować. Tylko po co? 40 milionów obywateli inwestuje w emeryturę i spokojną starość, a rząd tuska pozbawił ich połowy środków z otwartych funduszy emerytalnych. Siedź sobie lepiej w Anglii i miej to wszystko w czterech literach co się tutaj dzieje.

18 Cze 2014, 07:29

Też od razu na myśl przyszły mi nieruchomości. Koniecznie w dobrej lokalizacji. Przecież można by na tym jeszcze zarobić. Dajmy na przykład takie mieszkanie, albo dom... można je wynająć i zawsze trochę dorobić.
Ostatnio edytowany przez Biruta81, 16 Wrz 2014, 16:32, edytowano w sumie 1 raz

21 Cze 2014, 20:22

EkoEufemia1873 - o czym ty piszesz? Autor pyta się o co zainwestować ciężko zarobione pieniądze, a Ty piszesz o inwestycjach globalnych korporacji. Gdzie tu związek z tematem?

25 Cze 2014, 08:47

inwestycja w nieruchomości i grunty zawsze będzie się opłacać. myślę, że to najlepsza lokata pieniędzy. na mieszkaniu można więcej zarobić, bo wynajmujesz je i kredyt sam się spłaca, to chyba najlepsza opcja.

29 Cze 2014, 18:46

Ja też tak uważam, najlepiej jest inwestować w nieruchomości, choć największy bum i czas kiedy można było na nich naprawdę zarobić niestety już dawno miną ale taka lokata kapitału i tak zawsze będzie opłacalna

30 Cze 2014, 07:30

Nie wydaje mi się, żeby inwestycje w nieruchomości zawsze się opłacały i przynosiły jakiś korzystny zwrot. Wszystko ma swoje granice, więc to też nie jest raczej studnia bez dna

01 Lip 2014, 09:13

Póki ludzie mają pieniądze by od nas wynajmować i o ile mamy lokalizacje, w której nieustannie, ktoś będzie chciał mieszkać to jest to studnia bez dna.
Wartość działek budowlanych też pewnie będzie rosnąć nieustannie, ale co za różnica - wszystko w co można zainwestować w Polsce można też zainwestować w każdym innym kraju, więc po co inwestować tu, jeśli jest się tam?

05 Sie 2014, 19:53

ultramaudie2503 napisał(a):Nie wydaje mi się, żeby inwestycje w nieruchomości zawsze się opłacały i przynosiły jakiś korzystny zwrot. Wszystko ma swoje granice, więc to też nie jest raczej studnia bez dna

jeszcze kilka lat temu było to bardzo opłacalne , a teraz już niestety nie

06 Sie 2014, 23:21

Też mi się tak wydaje, raczej inwestowanie w nieruchomości to już duży przeżytek i teraz można liczyć już tylko na straty.

12 Sie 2014, 22:28

sci napisał(a):Też mi się tak wydaje, raczej inwestowanie w nieruchomości to już duży przeżytek i teraz można liczyć już tylko na straty.

ja myślę że za kilka lat znowu pójdą w górę, na pewno nie bedzie tak jak kilka lat temu ale będą jeszcze droższe

16 Wrz 2014, 10:05

Wielu już to napisało przede mną, ale potwierdzę - rynek nieruchomości to najlepsza inwestycja, zwłaszcza teraz, gdy jest spadek cen. A ofert nie brakuje.

18 Wrz 2014, 13:14

ja myślę, że jednak warto inwestować w Polsce, sa takie gałęzie rynku u nas w kraju które są że tak to nazwę nie zagospodarowane i warto znaleźć jakiś fajny pomysł na biznes, a jak się ma pomysł to się to jakoś rozkręci

19 Wrz 2014, 22:45

Nieruchomości to coś, co zawsze będzie przynosić zyski. Wystarczy kupić mieszkanie w centrum dużego miasta i wynająć je za rozsądną cenę. Wystarczy kilka lat i inwestycja sięzwróci, a potem już tylko można liczyć zyski :) Moim marzeniem jest utrzymywać się z wynajmu nieruchomości i nie musieć zawodowo pracować :)
Zablokowany temat