Problemy dotyczące sieci Internet, konfiguracja sieci LAN, WLAN, konfiguracja serwerów. Rozdzielanie połączeń internetowych. Rozwiązywanie problemów związanych ze sprzętem i oprogramowaniem. Routery, huby, switche, anteny itp.
20 Paź 2008, 19:12
Witam,mam pytanie. Jak odblokować porty na WINDOWS VISTA przy IPLUSIE. Mam problem, bo chciałem pobrać sobie plik z torrentów,ale mam zablokowane porty:/ Próbowałem odblkować w firewallu systemowym jednak porty były nadal zablokowane... Czekam na pomoc...
21 Paź 2008, 22:24
Masz wewnęrzne IP a na Iplusie nie odblokujesz, mobilny internet(czyt. z operatorów komórkowych) nie jest przeznaczony do pobierania plików.
Masz limity, nie masz szans na przekierowane porty/zewnętrzne IP różnie to mówią dla mnie poprawną formą są przekierowane porty.
Więc nawet nie musisz się specjalnie trudzić, żeby je odblokować, bo i tak nie odblokujesz przy Iplusie.
22 Paź 2008, 08:29
Śliczne dzięki za odpowiedź, tak jak myślałem.... jednakże jeszcze przychodziły mi myśli,że to na viście jest jakiś błąd i nie mogę odblokować portu...