Dyskusje na tematy związane z nagrywaniem płyt CD/DVD. Software, Hardware.
Wyślij odpowiedź

Jak nagrac taka gre?

27 Lut 2008, 15:03

Witam.

Sciagnalem, rozpakowalem gre Call of Duty 4 i jest gotowa do grania. Teraz chcialbym ja nagrac koledze ale nie wiem jak. Po pierwsze gra zajmuje ponad 5gb wiec nie zmiesci sie na jedno DVD. Po drugie nie ma ISO i nie wiem jak to nagrac. Bylbym wdzieczny za pomoc. Chcialem wkleic screena ale nie wiem jak.

27 Lut 2008, 15:38

To sam stwórz ISO w tym programie a potem nagraj :)

27 Lut 2008, 16:07

Podziel gre winrarem na dwie czesci tak aby nagrac na dwie plyty dvd a kolega sobie pozniej je rozpakuje na swoim dysku i gotowe.

27 Lut 2008, 18:05

manius23 napisał(a):Podziel gre winrarem na dwie czesci tak aby nagrac na dwie plyty dvd a kolega sobie pozniej je rozpakuje na swoim dysku i gotowe.

Tak ale nie do końca, bo WinRAR ma ograniczenie pliku do 2GB więc ustaw wielkość partu na nie więcej niż podałem [mniej od 2GB]

27 Lut 2008, 19:34

Hmmm ale mam ja podzielic zanim zrobie z niej ISO czy po zrobieniu ISO? Poza tym nie wiem jak ja podzielic na 2gb czesci... Sorki jesli to glupie pytania ale jestem laikiem.

27 Lut 2008, 19:48

Zrób ISO, później podziel tak jak tutaj:
http://instalki.pl/forum/viewtopic.php?t=11864
Ostatnio edytowany przez Bozz, 27 Lut 2008, 21:00, edytowano w sumie 1 raz

27 Lut 2008, 20:45

Bozz napisał(a):
manius23 napisał(a):Podziel gre winrarem na dwie czesci tak aby nagrac na dwie plyty dvd a kolega sobie pozniej je rozpakuje na swoim dysku i gotowe.

Tak ale nie do końca, bo WinRAR ma ograniczenie pliku do 2GB więc ustaw wielkość partu na nie więcej niż podałem [mniej od 2GB]

Niema zadnego ograniczenia wybierasz wielkosc dla nosnika dvd+r i dzieli wlasnie na taka wielkosc juz to kilka razy robilem.

jak na screenie ponizej

Image

27 Lut 2008, 21:01

Dziwne, ja jak chciałem zrobić archiwum powyżej 2GB to wyskakiwało ograniczenie. I przy tym zostaje, po prostu nie stworzyło archiwum większego od 2GB

27 Lut 2008, 21:03

Niebede sie klocic u mnie to dziala bez zarzutow,moze masz jakas nietypowa wersje winrara :)

27 Lut 2008, 21:06

Ja też nie mam zamiaru ;) Kiedyś próbowałem nawet w Total Commander'ze stworzyć takie duże archiwum i owszem zrobiło, ale nie można było go odczytać.

EDIT: Już wiem, racja po środku ;) A mianowicie WinRAR nie poradzi sobie z pakowaniem danych większych od 2GB ale tylko w format .ZIP. Jeżeli wybierzemy .RAR wszystko powinno ładnie spakować
Wyślij odpowiedź