Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.
19 Sty 2008, 16:59
Witam:)
kupiłem sobie komputerek z kartą graficzną Galaxy GF 8500GT 256MB DDR2 128Bit PCI-E OC HDMI
Tutaj daje jej opis:
Nazwa producenta karty Galaxy 8500 GT HDMI
Nazwa producenta chipsetu NVidia
Typ Chipsetu GeForce 8500GT
Złącze PCI-Express x 16
Wielkość pamięci 256 MB
Typ pamięci DDR 2
Szerokość magistrali pamięci 128 bit
Przepustowość pamięci 19 GB/s
Ilość jednostek PixelShader 16
Ilość jednostek VertexShader 16
Taktowanie procesora 500 MHz
Efektywne taktowanie pamięci w 3D 800 MHz
RAMDAC 400 MHz (podwójny)
Chłodzenie chipsetu Aktywne, wentylator
Wyjścia DVI na karcie 1 szt.
Przejściówka z DVI na D-Sub 1
Obsługa wielu monitorów 2
Wyjście HDTV 3szt Cinch z adapterem
Wyjście TV S-Video na karcie oraz Cinch z adapterem
HDMI Tak
SLI Tak - Software
Zgodność programowa DirectX 10, OpenGL 2.1
Wyposażenie Kabel S-video, przejściówka HDTV, Instrukcja, Driver CD, Kabel HDMI
A moje pytanie brzmi. Czy moge podłączyć tą karte do TV i oglądać telewizje na komputerze?? Mam taki starszy tv ma wyjście EURO, audio, video i wsumie tyle. Do karty dostałem dwa kabelki i taką blaszkę z wyjściem video(chyba). Jak to podłączyć i do czego to wogule służy????
Proszę o pomoc bo bardzo mnie to dręczy!
POZDRAWIAM
DZIĘKóWA!
19 Sty 2008, 19:12
musisz miec karte telewizyjną inaczej niepodłaczysz
19 Sty 2008, 19:21
ahaaa to na grafie nie ma?? to co to jest to hdmo i po co jest ta blaszka z wyjsciem??
19 Sty 2008, 21:26
Żadnej karty TV nie musisz kupować aby oglądać filmy na TV. CO za głupoty krycha666...
wystarczy taki kabelek:
http://allegro.pl/item293497493_markowy ... e_5m_.html
19 Sty 2008, 22:43
ja nie kumam:/ Moje pytanie brzmi: Czy moge oglądać telewizje czyli np POLSAT na komputerze?? Bo to że filmy zz komputera na telewizorze moge ogladac to wiem( inna sprawa że nie wiem ja kto podłączyc:P) To wie ktoś jak to podłączyć?????????
POZDRO!!!
19 Sty 2008, 23:13
Darek ale jemu nie chodzi o s-wideo, jak chce oglądać polsat na kompie musi mieć karte telewizyjna
19 Sty 2008, 23:30
czyli nie moge ogladac telewizji na kompie?? mam kabel S-video 4pin + m.jack , tyle ze nie mam euro i do tv nie pasuje. Nic juz nie wiem... da sie czy nie?? Prosze kesniej pisac!!
POZDRO
19 Sty 2008, 23:56
Nie da się, s-wideo jest tp urządzenie wyjściowe, czyli obraz wychodzi z komputera na tv. Gdy chcesz oglądać np Polsat na ekranie monitora musisz mieć kartę tv nic Ci na to nie poradzę ale możesz postawić plusika
20 Sty 2008, 00:34
no ok niech bedzie, ale dziwia mnie te kabelki, dobra dzieki za pomoc!!!
POZDRO
20 Sty 2008, 00:39
Krycha wez nie pie**ol... Podłączasz kompa do TV przez SVideo, ale musisz kupic przejsciowke svideo>euro.
20 Sty 2008, 00:56
ej weź nie gadaj bo karta graficznie jest urządzeniem wyjściowym, i po drugie niepierd*** bo dupą nieruszam, po trzecie się nie znasz i niewiesz do czego s-wideo służy no to taka mała rada google.pl s-wideo
20 Sty 2008, 01:04
A to jakbyś w googlach sobie nie poradził
http://pclab.pl/art28888-2.html
20 Sty 2008, 01:38
Sorki, nie doczytałem, że chodzi o Telewizje na kompie. Zrozumiałem, że chcesz filmy z kompa na tv oglądać, a nie zwykła tv na kompie.
W takiej sytuacji musisz mieć Karte TV. Chyba, że karta graficzna posiada VIVO, ale twoja na 99% nie posiada.
pzdr i sorry za wprowadzenie w błąd.
A filmy z kompa na TV tym kablem do ktorego podalem linka.
20 Sty 2008, 12:42
LucaS napisał(a):Sorki, nie doczytałem, że chodzi o Telewizje na kompie. Zrozumiałem, że chcesz filmy z kompa na tv oglądać, a nie zwykła tv na kompie.
W takiej sytuacji musisz mieć Karte TV. Chyba, że karta graficzna posiada VIVO, ale twoja na 99% nie posiada.
pzdr i sorry za wprowadzenie w błąd.
A filmy z kompa na TV tym kablem do ktorego podalem linka.
LucaS 8500GT ma VIVO.