Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.
Wyślij odpowiedź

Jak pozbyc sie

27 Wrz 2006, 21:15

Tego wrednego napisu ze winda jest nieorginalna a uzytkownik padl ofiara oszustwa

27 Wrz 2006, 21:20

Instalowałes moze aktualizacje z neta ? Windows oczywiscie XP ?

27 Wrz 2006, 21:21

tak ostatnio dzisiaj i sie nadzialem,niewiem ktora to byla

27 Wrz 2006, 21:21

Włącz "Dodaj lub usuń programy", w otwartym oknie kliknij na górze na "Pokaż aktualizacje" i odinstaluj "Windows Genuine Advantage Validation Tool" (KB905474)
To jedna z aktualizacji(programu) wypuszczonej przez MS w celu sprawdzenia orginalności/ autentyczności systemu.

Bądź też usunąc plik WgaTray.exe albo zrób przywracanie systemu gdzie była ta aktualizacja tylko,że przed.

Ogólnie radze wyłączyć automatyczne aktualizacje MS.

27 Wrz 2006, 21:24

nieprzywroce systemu bo niemam żadnego punktu,registry first aid musial mi usunac,

27 Wrz 2006, 22:01

A ta pierwsza metoda nie działa przez panel sterowania?

27 Wrz 2006, 22:44

usunalem,ale nic niedalo

27 Wrz 2006, 23:38

Musisz za pomocą Hijacka usunąć wpis 020:Winlogon notify: WgaLogon C:/windows/system32/wgalogon
Ostatnio edytowany przez pp3088, 27 Wrz 2006, 23:41, edytowano w sumie 1 raz

27 Wrz 2006, 23:40

dzieki,zrobilem juz formata,teraz bede bardziej uważal :grin:

04 Paź 2006, 20:00

na stronach z torrentami widzialem wiele jakis latek stworzonych specjalnie w tym celu aby wlasnie pozbyc sie tego paskudnego komunikatu :grin: Wiec moze sobie sciagnij taka latke profilaktycznie zebys nie musial znowu formata robic

05 Paź 2006, 05:27

pp3088 napisał(a):Musisz za pomocą Hijacka usunąć wpis 020:Winlogon notify: WgaLogon C:/windows/system32/wgalogon

Sprawdziłem to, rzeczywiście działa.

05 Paź 2006, 08:45

1jaa napisał(a):
pp3088 napisał(a):Musisz za pomocą Hijacka usunąć wpis 020:Winlogon notify: WgaLogon C:/windows/system32/wgalogon

Sprawdziłem to, rzeczywiście działa.

Musi dzialac :wink:

Tak samo powinno dzialac odinstalowanie latki javascript:emoticon :?
Confused

rafal-w napisał(a):dzieki,zrobilem juz formata,teraz bede bardziej uważal :grin:

Na przyszlosc aktualizujac system,to radze sie zapoznac do czego jest dana aktualizacja i dopiero instalowac.
Wiekszosc aktualizacji normalnemu uzytkownikowi nie jest do niczego potrzebna i najlepiej miec wylaczone automatyczne aktualizacje,nie instaluja sie zbedne smieci i nie ma zbednychprocesow uruchomionych.

Ajak ktos chc aktualizowac to polecam Autopatchery,wygodne wszystko razem i z opisem :) :? :?

05 Paź 2006, 13:41

niunka napisał(a):Musi dzialac :wink:

Confused

No właśnie w tym rzecz, że odinstalowałem dziewczynie tą łatke i usunełem to z tra'a ale dalej było i tak spróbowałem tego co napisał pp3088 i dopiero znikło to z tym, że przy starcie było to dalej.

Pozdrawiam

05 Paź 2006, 14:25

1jaa napisał(a):
niunka napisał(a):Musi dzialac :wink:

Confused

No właśnie w tym rzecz, że odinstalowałem dziewczynie tą łatke i usunełem to z tra'a ale dalej było i tak spróbowałem tego co napisał pp3088 i dopiero znikło to z tym, że przy starcie było to dalej.

Pozdrawiam

A więc mały dopisek skasuj plik WgaTray.exe z C:WINDOWSsystem32 i wyłącz przywracanie systemu.

05 Paź 2006, 18:22

pp3088 ale ja usunełem ten plik na stałe z tray'a :wink: Przeczytaj mój post.

U mnie w domu wystarczyło, że przywróciłem system, a u dziewczyny musiałem usunąc ten wpis w hijackthis :wink:
Wyślij odpowiedź