Tutaj możecie pisać o czym się tylko podoba, tematyka dowolna... niekoniecznie związana z oprogramowaniem.
Wyślij odpowiedź

Jak wyłączyć oś czasu na Facebooku?

11 Kwi 2012, 14:02

Wiele osób zdecydowało się na zmianę sposobu wyświetlania facebookowego profilu z "klasycznego" na tzw. oś czasu. Okazuje się jednak, że rozwiązanie nazwane osią czasu nie wszystkim przypadło do gustu. Zauważyłem, że duża część użytkowników chce powrócić do starego wyglądu.
Przeszukując Internet można się naciąć na pytania typu: "Jak wyłączyć oś czasu na Facebooku?", "Jak usunąć oś czasu na Facebooku?". Odpowiedź jest prosta: na tą chwilę nie da się tego cofnąć, zmienić czy wyłączyć.

Istnieje jednak oprogramowanie, które spowoduje wyświetlanie klasycznego interfejsu. Problem w tym, że stary profil będzie widoczny tylko po stronie użytkownika, który daną aplikację zainstalował. Krótko mówiąc; Ty widzisz stary a inni i tak widzą nowy profil :)

Zainteresowanych tego typu rozwiązaniem odsyłam na stronę:
Kod:
http://www.timelineremove.com/

Re: Jak wyłączyć oś czasu na Facebooku?

11 Kwi 2012, 14:10

Oś czasu przypadła mi do gustu ale faktycznie wiele osób mówiąc potocznie "nie ogarnia" nowego interfejsu :)

12 Kwi 2012, 17:15

Różnie to bywa. Trzeba iść naprzód ;) .

12 Kwi 2012, 19:43

Ja tam zostałem przy klasycznym. Wolę stare i sprawdzone style albo się starzeję :) ?

13 Kwi 2012, 18:50

destyny napisał(a):Wolę stare i sprawdzone style albo się starzeję :) ?

To widać ja muszę mentalnie być 100-latkiem, bo ja tam nawet konta nie mam

13 Kwi 2012, 19:14

Nie jesteś sam :)

16 Kwi 2012, 11:51

@Pangia: może masz dzięki temu więcej wolnego czasu? Wszystko ma swoje plusy i minusy :)

18 Kwi 2012, 14:38

jeśli chodzi o Timeline to jestem na tak, ponieważ zdjęcia czy grafiki wyglądają naprawdę fajnie. Sam profil nabrał nowoczesnego designu. Z racji tego, że z facebookiem pracuję zawodowo i prywatnie czasem zazdroszczę tym co nie posiadają konta. Społecznościówki są uzależniając ;)

24 Kwi 2012, 13:06

arkadia napisał(a):Z racji tego, że z facebookiem pracuję zawodowo i prywatnie czasem zazdroszczę tym co nie posiadają konta. Społecznościówki są uzależniając ;)

Wszystko dla ludzi, ale wiadomo; z umiarem. FB ma też wiele zalet i ciekawych rozwiązań.

25 Kwi 2012, 14:25

Mirahz napisał(a):@Pangia: może masz dzięki temu więcej wolnego czasu? Wszystko ma swoje plusy i minusy :)

Wolnego czasu mam aż nadto, ale i tak tam nie założę konta, bo mnie nie ciągnie do chwalenia się wszystkim o wszystkim, co zrobiłem

26 Kwi 2012, 09:31

Pangia napisał(a):Wolnego czasu mam aż nadto, ale i tak tam nie założę konta, bo mnie nie ciągnie do chwalenia się wszystkim o wszystkim, co zrobiłem

Osobiście to używam FB do zarządzania stronami, czasem służy do kontaktów. Nikt mnie nie zmusza do tego, abym upubliczniał swoje poczynania i pisał o wszystkim co robię. Nie mam na to czasu i takiej potrzeby. Rok temu albo i dwa usunąłem aplikację FB z telefonu, ale chyba ze względów zawodowych będę musiał do tego powrócić.

26 Kwi 2012, 09:39

Co do FB w telefonie robisz tak odpalasz przegladarke w fonie wpisujesz http://m.facebook.com i FB smiga :D

26 Kwi 2012, 09:45

bajbus napisał(a):Co do FB w telefonie robisz tak odpalasz przegladarke w fonie wpisujesz http://m.facebook.com i FB smiga :D

Z tego co pamiętam, to aplikacja pod iOS'a była wygodniejsza. Nie wiem jak jest teraz. Pewnie zmiany są olbrzymie.

26 Kwi 2012, 09:50

Mirahz napisał(a):
bajbus napisał(a):Co do FB w telefonie robisz tak odpalasz przegladarke w fonie wpisujesz http://m.facebook.com i FB smiga :D

Z tego co pamiętam, to aplikacja pod iOS'a była wygodniejsza. Nie wiem jak jest teraz. Pewnie zmiany są olbrzymie.

Jak odpalisz tak jak napisalem wczesniej to na samym dole FB bedzie pisalo pobierz aplikacje FB na swoj telefon aby przegladac strony szybciej

26 Kwi 2012, 09:53

bajbus napisał(a):Jak odpalisz tak jak napisalem wczesniej to na samym dole FB bedzie pisalo pobierz aplikacje FB na swoj telefon aby przegladac strony szybciej

Ale ja nie chcę nic odpalać ;)
Wyślij odpowiedź