Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.
Wyślij odpowiedź

Jak zainstalować XP spod dosa?

15 Maj 2005, 11:14

Ludzie wiecie jak to zrobić?:) Ja nie obczajam a jak biore spod systemu to mi wyskakuje ze powoduje mi bład plik setupdd.sys jak ja go nawet nie ma wcale :D I zonk nie moge zainstalowac :( To wiecie jak to zrobić spod dosa :?:

15 Maj 2005, 12:09

Musisz mieć dyskietkię startową systemu Widnows XP jeśli jej nie masz nie zainstalujesz spod dosa:/

15 Maj 2005, 12:28

Mam dyskietke startową i jak wchodze na płyte to tam jest plik SETUP.EXE ale exe sie nie odpala w dosie i nie wiem co wpisać zeby sie odpaliła instalacja :)

Sora źle przeczytałem :D Zaraz ściagne sobie startową XP :) Dzieki

Ta dyskietka startowa zajmuje aż 6 dyskietek :shock: Nie mam tyle a nie da sie jakoś zmiejszyć jej ilości albo inaczej to zrobić bez dyskietek?

15 Maj 2005, 17:32

wystarczy ci zwykła dyskietka startowa od win98

uruchom z obsługa cdrom

wpisz setup setup

tylko najpierw musisz zmienic katalog na cdrom w którym jest cd z win ;)

15 Maj 2005, 21:13

Ja tak juz zrobiłem i wpisywałem ale jest tylko plik setup.exe a exe sie nie da odpalić w dosie :)

Ale już wiem jak to zrobić :D

Dzieki ;)

15 Maj 2005, 21:44

Qoopot napisał(a):Ja tak juz zrobiłem i wpisywałem ale jest tylko plik setup.exe a exe sie nie da odpalić w dosie :)

Ale już wiem jak to zrobić :D

Dzieki ;)

Dziwne zawsze odpalam przez dosa instalacje systemu wpisujac "setup.exe"

-nie mozna odpalic,a jak piszez program w c++ pod dosa to jak sie kompiluje??odp. na "*.exe"

wiec programisci robia to dla jaj tak żeby sobie było i nikt niemogł odpalic na dosie,programu napisanego własnie na ten system.....

My god...................

<b>I prosze niepisz tylu postów pod sobą,jest opcja "zmien"</b>

Druga alternatywa :)

A niemozesz zainstalowac bezposrednio z cd????

15 Maj 2005, 22:47

Proktor i co z dyskietki starowej Win98 instaluje ci XP bo mi nie:)

16 Maj 2005, 17:37

ej przeciez instalacja winxp tez przebiega w dosie ;)

Xp nie instalowałem z dyskietki startowej, ale niewydaje mi sie żeby niebyło mozna z dyskietki startowej win98 przeciez tu chodzi tylko o uruchomienie poprzez dosa pliku setup.exe,czy jak on sie tam zwie w winXp

17 Maj 2005, 00:05

wystartuj system z dyskietki startowej win98 z obsługą cdrom, przejdź do katalogu ' i386' na dysku cd i odpał plik winnt.exe

17 Maj 2005, 12:01

Dzieki wam ale juz doszedłem do tego :D

Okazało sie ze płyta z XP ma butowanie z CD i przełaczyłem tylko i nie potrzebowałem dyskietki startowej :)

Już trzaskam na Xp ;)

09 Gru 2005, 00:50

A jak zainstalować xp, gdy rusza spod dosa (spod win 98 niebardzo) i po pewnym czasie się zawiesza?

Czuję się powoli zdesperowany. "Kochani" producenci oprogramowania takiego jak Photoshop mają użytkowników starszych systemów za nic, choć nie da się ukryć, że prawie każdy usiłujący rozsądnie gospodarować zasobami komputera woli strarsze systemy windows, skoro są stabilniejsze i mniejpamięciożerne.

Czy jest na to jakaś uniwersalna rada? Wiem, że przed win xp nie ucieknę ze względu na moje potrzeby (w ciągu ostatnich trzech miesięcy zrobiłem trzy niewielkie projekty bez Photoshopa i zaczynam się już zastanawiać, czy po tej męczarni nie wyrzucić komputera za okna i nie zapomnieć, że taka machina istnieje). A jak uciec od win 98?

09 Gru 2005, 16:18

po co xp instalowac spod dosa on umi sam wszystko formatowac i w ogole wszystko na płycie niepotrzebne kombinacje
Wyślij odpowiedź