Tematy związane z obróbka, edycją, konwersją plików foto, audio oraz video.
01 Lut 2008, 13:50
witam chciałbym zmienić głośnosć mp3 własnie na któryms z tych programów, no ale chociaż mam je po polsku to i tak niewiem jak to zrobić, z tego co wynalazłem w sieci to niezabardzo była o tym mowa(może coś pominełem) było jedynie napisane na którym programie to można zrobić. chciałbym wgrać mp3 na telefon ale nie takie jak mam teraz(mp3 w telefonie na najmniejszej głośności jest strasznie głośna) czy znajdzie sie jakiś instruktor???
01 Lut 2008, 14:02
Audacity ani nero nie znam, zawsze obracałem muzykę w cool edit (dziś adobe audition) więc napiszę Ci jak z ciszyć w tym programie.
1. File
Open (wybiasz piosenke do ściszenia)
2. Jak Ci się załaduje to Effects
Amplitude
Normalize...
3. Wpisujesz tam np 50 % i masz piosenke zciszoną.
Pozdrawiam
01 Lut 2008, 15:37
trzeba przyznać że ten program to naprawde gigantyczny traktor, ale udało sie wszystko, dzięki wielkie. a może ktoś zna jeszcze jakieś inne sposoby na zciszenie??? (tak na wszelki wypadek sie pytam bo wszsytko moze sie zdarzyć jeszcze)
01 Lut 2008, 23:14
w Audacity wystarczy wrzucić mp3, przesunąć suwak (tam gdzie jest wzmocnienie wyjściowe) i zapisać plik.
24 Mar 2008, 14:34
no niestety mi sie skonczyla wersja testowa w adobe audition, a w audacity to zadne sciszenie bo gdy zmiejszy sie suwak w programie to automatycznie zmienia sie tez glosnosc w regulacji ogolnej, no chyab ze ja cos źle robie. jest jeszcze jakis program od tego???
24 Mar 2008, 17:25
http://www.instalki.pl/programy/downloa ... vosaur.php
Wavosaur to nic innego jak prosty edytor plików dźwiękowych. Poza podstawowymi funkcjami edycji, fade in i fade out, posiada również możliwość nagrywania dźwięku i jego analizy. Możliwe jest poddanie obróbce, np. redukcji głośności pojedynczych plików lub całych katalogów. Dzięki dodatkowym, bezpłatnym wtyczkom, Wavosaur może obsługiwać większość popularnych formatów zapisu dźwięku z MP3 włącznie. Zabrakło jedynie obsługi plików Windows Media Audio.