Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.
Wyślij odpowiedź

Jak zrobić zrzut i wstawić np. na forum???

07 Lip 2007, 04:56

Cześć

Dokładnie chodzi mi zrzuty z ekranu, gdy np. wyskakuje mi jakaś informacja, lub błąd o jakiejś aplikacji na pulpicie ekranu - chciałbym tak jakby wyciąć to co jest na ekranie i wstawić na np. forum. tak jakbym zrobił zdjęcie dla ekranu.
Nie zawsze da sie to skopiować. :????? :gitara:

07 Lip 2007, 06:07

http://www.instalki.pl/programy/downloa ... apture.php

bardzo dobry program do robienia zrzutów, i tym podobnych szczegułów :), możesz jeszce uzywać klawisza "print screen" nad insert :)

07 Lip 2007, 10:00

"Print Screen" -> Wklejasz do Paint'a -> Zapisujesz do .jpg -> Wrzucasz na www.otofotki.pl -> link na wklejasz na forum

[img]Adres%20obrazka[/img]

07 Lip 2007, 13:01

Do robienia screenów polecam program UO Screenshoot Utility, możesz w nim ustawić klawisz jaki ma być odpowiedzialny za robienie screenów np. Esc. Robi screeny tylko podświetlonych okienek nie trzeba sie bawić z z wycinaniem w paincie jeszcze jedna zaleta tego programu jest to ze zapisuje od razu obrazek do folderu, którego ścieżkę trzeba ustawić w opcjach ;p, a jeśli chodzi o wklejanie tego na forum to robi się to tak jak napisał Bozz"

07 Lip 2007, 13:48

Testowałem wiele programów do robienia zrzutów ekranu i najlepiej pracuje mi się na Faststone Capture. Najciekawszą funkcją jest właśnie możliwość robienia zrzutów wybranych okienek, można nałożyć znak wodny, dodać strzałki, obrobić, zapisać do wielu formatów, itd :) Dodam, że najnowsza wersja programu jest płatna ale bez problemu można znaleźć starszą wersję, która oferuje darmowe rozwiązania.

07 Lip 2007, 19:36

A ja polecam: ScreenHunter Free

07 Lip 2007, 23:04

Dzięki , Dzięki wszystkim
zaraz coś wybiorę.

08 Lip 2007, 23:17

A jeszcze jedno. Jak wstawić zdjęcia jak np. tutaj
http://forum.instalki.pl/viewtopic.php?t=10483
wstawił Mefisto ???

09 Lip 2007, 00:18

Normalnie, tak jak pisali Ci:

Bozz'' napisał(a):"Print Screen" Wklejasz do Paint'a Zapisujesz do .jpg Wrzucasz na www.otofotki.pl link na wklejasz na forum
[img]Adres%20obrazka[/img]
Wyślij odpowiedź