Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.
Zablokowany temat

Jaka drukarka?

30 Maj 2012, 21:49

Szukam dobrej drukarki, a właściwie urządzenia wielofunkcyjnego- skaner - drukarka laserowa kolorowa. Do tej pory używałem Epsona i póki co mi odpowiadał. Cena nie gra roli. Póki co zastanawiam się nad zakupem takiej http://www.mixelectronics.pl/epson-stylus-office-bx635fwd-60883 - co o niej myślicie?? Może jakieś inne propozycje ..
:)

Re: Jaka drukarka?

31 Maj 2012, 17:28

Drukarka, którą podałeś jest całkiem niezła. Osobiście mogę polecić -> HP Color LaserJet CM2320fxi CC435A.

31 Maj 2012, 20:58

Zależy, co chcesz osiągną. Jeżeli zdjęcia, dużo grafiki itp. to atrament, jeżeli jakość wydruku i sporo tekstu to brałbym laser, bo się bardziej kalkuluje a toner starczy na dłużej niż kardridż z tuszem.

02 Cze 2012, 02:36

No niekoniecznie. Taki L200 z tej nowej serii drukuje taniej nawet od niektórych tanich laserów z marketu, a na pewno znacznie ładniej... W każdym razie coś z Epsonów, to chyba będzie optimum...

02 Cze 2012, 12:32

Również polecam Epson`y, jednak HP ostatnio coraz bardziej goni tę firmę.

08 Cze 2012, 10:19

Sory, że dopiero teraz.
Dzięki za rady, chyba zdecyduję się na tą: http://www.mixelectronics.pl/epson-styl ... 5fwd-37660

08 Cze 2012, 12:51

Nic negatywnego nie potrafię o Niej powiedzieć ;) .

12 Lip 2012, 21:58

Mam pytanie, bo jeszcze nie zdecydowałem się na konkretną drukarkę.
Mianowicie czy to prawda, że może być problem z działaniem zamienników tuszów w drukarce EPSON Stylus Office BX935FWD ?
Póki co pracuję na Epson Stylus DX4450 i tak się składa że testowałem kilka zamienników. Na jednych drukarka drukowała, ale informowała o nieoryginalności kradzieży, na innych zaś pracowała niemal tak jak na oryginalnych (choć cenowo były dużo tańsze od tych poprzednich zamienników).
Czy po zakupie tej wspomnianej wyżej drukarki EPSON Stylus Office BX935FWD mogę liczyć na podobne działanie zamienników tak by "pracowała niemal tak jak na oryginalnych"?
Piszę to ponieważ dziś pewna osoba z Media Expert przekonywała mnie do Brothera, skupiając się głównie na tych tuszach...

z góry dzięki

12 Lip 2012, 22:31

janusz105755 napisał(a):Mam pytanie, bo jeszcze nie zdecydowałem się na konkretną drukarkę.
Mianowicie czy to prawda, że może być problem z działaniem zamienników tuszów w drukarce EPSON Stylus Office BX935FWD ?
Póki co pracuję na Epson Stylus DX4450 i tak się składa że testowałem kilka zamienników. Na jednych drukarka drukowała, ale informowała o nieoryginalności kradzieży, na innych zaś pracowała niemal tak jak na oryginalnych (choć cenowo były dużo tańsze od tych poprzednich zamienników).
Czy po zakupie tej wspomnianej wyżej drukarki EPSON Stylus Office BX935FWD mogę liczyć na podobne działanie zamienników tak by "pracowała niemal tak jak na oryginalnych"?
Piszę to ponieważ dziś pewna osoba z Media Expert przekonywała mnie do Brothera, skupiając się głównie na tych tuszach...

z góry dzięki

Zamienniki zawsze się znajdzie ;) . Przykład -> http://www.komax2.pl/tusze-epson/tusze_ ... 935fwd.htm.

13 Lip 2012, 08:56

Ok, dzięki.
W takim razie zamawiam tę drukarkę.
Zablokowany temat