Logi, zabezpieczenie komputera, danych. Programy antywirusowe antyspyware, firewall itp.
Regulamin forum
1. Każdy temat powinien odzwierciedlać treść wątku.
2. W przypadku wklejania logów; należy je wykonać od razu przynajmniej z dwóch narzędzi:
FRST oraz z
GMER3. Wszelkie logi proszę publikować na przeznaczonych do tego stronach a w poście wklejać tylko link.
4. Nie wskazane jest skracanie logów, należy wkleić cały - od początku, do końca.
5. Nie wskazane jest podczepianie się do tematów innych użytkowników - proszę założyć nowy temat w dziale
Bezpieczeństwo, ułatwi to pomoc sprawdzającemu.
6. Osoby nie posiadające odpowiedniej wiedzy, nie powinny sprawdzać logów, ponieważ grozi to poważnym uszkodzeniem systemu lub aplikacji zainstalowanych na komputerze.
7. Należy dokładnie opisać problem, występujące objawy oraz wszelkie podjęte działania.
8. Każdy skrypt jest unikatowy, napisany dla każdego przypadku z osobna, więc nie może być stosowany przez innych.
9. W przypadku zamieszczenia zrzutu ekranu (screenshot'a) proszę korzystać z zewnętrznego serwisu oferującego hosting zdjęć.
28 Mar 2009, 13:19
Witam! Za 6 dni kończy mi się licencja na Kaspersiego Internet Security 2009 (mam wersje 3 miesięczną z gazety) i zastanawiam się jaki teraz wziąć. Kiedyś używałem Avasta ale uważam że to gówno (to tylko moje zdanie może inni myślą inaczej, ale w każdym razie proszę mi go nie proponować). Antywirus może być płatny (mama płaci) i najlepiej na 3 komputery, więcej nie bo w domu mam tylko 3 a po co płacić nie potrzebnie za więcej stanowisk. Myślałem żeby przedłużyć sobie kasperskiego na rok, ale może jest coś na 3 stanowiska równie dobrego, albo lepszego od kasperskiego a może nawet tańsze od niego. Zależy mi głównie na tym żeby mój komputer był dobrze chroniony, ale również żeby ten antywirus nie spowolnił mi komputera. Kwota jak wchodzi w grę to jakieś 200 zł (do 230 jak będzie taka potrzeba, ale dobrze jeśli będzie dużo mniejsza). Co mi polecicie?
28 Mar 2009, 13:39
Moim zdaniem Kasp. to najlepsze rozwiązanie dostępne na rynku. Sam używam od 2 lat i jestem zadowolony. Producent oferuje wersję na 3 stanowiska w dobrej cenie, poniżej oferty które znalazłem:
Kaspersky Internet Security 2009 na 3 stanowiska (1 rok aktualizacji):https://www.vebo.pl/oprogramowanie/prog ... tywirusoweEwentualnie możesz pomyśleć nad innym rozwiązaniami, oto moje pozostałe typy:
Panda Global Protection 2009 na 3 stanowiska (1 rok aktualizacji):https://www.vebo.pl/panda-global-protectionG DATA InternetSecurity 2009, licencja na 3 stanowiska, 1 rokhttps://www.vebo.pl/g-data-internet-security
29 Mar 2009, 21:35
Ja również za Kasperskym, polecam przeglądnąć ostatnie testy programów/pakietów zabezpieczających
29 Mar 2009, 22:11
I ja jestem za kasperskym, miałem kiedyś Avasta i stanowczo odradzam, Panda i Norton mulą PC
30 Mar 2009, 07:14
Mariusz X napisał(a):I ja jestem za kasperskym, miałem kiedyś Avasta i stanowczo odradzam, Panda i Norton mulą PC
w kwestii Avasta się z tobą zgodzę, tandeta.
ale z Nortonem nie, obecnie go urzywam, nie mam żadnych problemów, komputer pracuje normalnie.
a co do Kaspersky'ego, to brat go używał, ale szybko zrezygnował, bo na komputerze nic nie można było zrobić, był tak zamulony że nie dało się włączyć żadnego programu, nawet zwyłke otwieranie folderów trwało długo.
31 Mar 2009, 23:53
No widzisz, ja mam Kisa na laptopie 1,1GHZ, 512ram (177mhz~) i dysk 20gb i mi działa BEZ ZAŻUTÓW!
Co do nortona to miałem wersje 2005, wiec pewnie teraz sporo się zmieniło
@Edit
Jak chcesz KIS'a ... i mieć kasę w kieszeni pisz na pw.
02 Kwi 2009, 20:30
Kaspersky to lider w ochronie sam antywirus można mieć za darmo i to bez zakupu licencji tylko co 30dni musisz instalować od nowa zaporę możesz mieć osobno jest do wyboru trochę ich
Osobiście bym korzystał z Kaspersky ale nie mam łacza i mi się nie aktualizuje i dupa xD więc używam NOD32 wszystko fajnie tylko jeden proces w nim mi czasami wciąga cały procesor nie wiem czy ty byś też tak miał chyba nie więc to jest alternatywa możesz mieć NOD32 też za darmo cały czas tylko musisz instalować co 30 dni od nowa ja tak robię
możesz spróbować z internet security tak zrobić by nie płacić może też się da ja nie płacę a mam dobrego antywira za free
zaporę mam ashampoo firewall pełną wersję lepsze to niż nic najlepsza to outpost firewall pro 2009 ale chyba się nie da co miesiąc od nowa kożystać
avasty czy inne nie polecam praktycznie zero ochrony tak jak byś jechał bez żadnego antywirusa
18 Kwi 2009, 22:21
Mariusz X nie osądzaj programów po wersjach z 2005 roku!! przecież to w obecnych czasach prehistoria:) tak jak napisałeś Norton kiedyś mulił jak i Panda ale wiem, że Panda się poprawiła - przynajmniej w tym roku...
Ostatnio edytowany przez
Bartolini86, 19 Kwi 2009, 22:52, edytowano w sumie 1 raz
19 Kwi 2009, 10:30
Mariusz X jak osądzasz programy po wersjach 2005 to zainstaluj sobie program z tego roku (daj znać jak działa ci program
). wiele firm poprawiło swoje produkty od 2005 roku. Jak oceniasz produkt to staraj się to robić na najnowszym produkcie
19 Kwi 2009, 14:31
Ja obecnie korzystam z Norton Internet Security 2009 i dziala wszysciustko bez zarzutu. Kompa mi nie muli, komp czysty. CZego tu wiecej chciec?
20 Kwi 2009, 21:52
tylko się cieszyć, że Twój antywirus spełnia swoją rolę:)
20 Kwi 2009, 22:41
noname80 napisał(a):Mariusz X jak osądzasz programy po wersjach 2005 to zainstaluj sobie program z tego roku (daj znać jak działa ci program
). wiele firm poprawiło swoje produkty od 2005 roku. Jak oceniasz produkt to staraj się to robić na najnowszym produkcie
Wtedy ta wersja z 2005roku, w porównaniu do innych to było nic
, Co sądzicie O Darmowych Anty Wirusach? Mnie Interesuje AVG, Nod32 (czy coś takiego bo on chyba też darmowy) który jest lepszy?
Widzę że nod32 jest płatny, więc zostaje Mi AVG? Czy jest może coś ciekawszego z wersji darmowych?
20 Kwi 2009, 22:44
jak dla mnie: Avira + Comodo Firewall
27 Kwi 2009, 22:43
Mariusz X napisał(a):noname80 napisał(a):Mariusz X jak osądzasz programy po wersjach 2005 to zainstaluj sobie program z tego roku (daj znać jak działa ci program
Wtedy ta wersja z 2005roku, w porównaniu do innych to było nic
, Co sądzicie O Darmowych Anty Wirusach? Mnie Interesuje AVG, Nod32 (czy coś takiego bo on chyba też darmowy) który jest lepszy?
Widzę że nod32 jest płatny, więc zostaje Mi AVG? Czy jest może coś ciekawszego z wersji darmowych?
Mariusz X jeżeli jesteś takim specem to powinieneś wiedzieć jaki program antywirusowy jest najlepszy - nawet z tych darmowych....
28 Kwi 2009, 21:27
nie uzywam darmowych antywirusów. nie uwazam zeby jaki kolwiek z nich był dobry. takie jest moje zdanie