Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.
10 Mar 2012, 13:43
jakiego anywirusa mi polecicie? dotychczas używałem eset nod 32, ale mam zamiar zmienić na jakiś inny. najlepiej żeby sam działał i sam wykrywał/blokował wirusy - żebym nie musiał go osobiście aktualizować tylko zainstalować i mieć spokój. z esetem mniej więcej trak było.
może taki :
malwarebytes -antimalware 1,51
10 Mar 2012, 14:37
boryna napisał(a):jakiego anywirusa mi polecicie?[....]
może taki :
malwarebytes -antimalware 1,51
Malwarebytes Anti-Malware to nie antywirus
Można go stosować jako dodatek, ale antywirus musisz mieć. Z tego co się orientuję nie posiada ochrony w czasie rzeczywistym.
może Avast?
10 Mar 2012, 15:21
Malwarabytes w formie płatnej posiada ochronę w czasie rzeczywistym. W formie darmowej to tylko skaner na żądanie. Osobiście polecam pakiet zabezpieczający (oraz samego antywirusa) Comodo
http://www.instalki.pl/programy/downloa ... urity.html.
05 Kwi 2012, 11:17
Przede wszystkim zależy czy chcesz płatny czy darmowy antivirus. Jeżeli chodzi o bezpłatne to zgadzam się z poprzednikiem, z płatnych najlepsze są Kaspersky i właśnie eset.
11 Cze 2012, 13:18
Ja z darmowych polecam avasta.
15 Cze 2012, 15:05
avast antywirus polecam bo sam używam od dość dawna i działa i jest za free dla domu.
16 Sie 2012, 14:20
Polecam Avasta, mam już ładych pare lat. Raz na rok wystarczy zarejestrować i można smiagć, elegancko wyłapuje cały syf

, a jak już jest naprawdę źle wtedy do gry wchodzi ComboFix i czyści wszystko do cna
16 Sie 2012, 17:32
sergi napisał(a):bla bla bla a jak już jest naprawdę źle wtedy do gry wchodzi ComboFix i czyści wszystko do cna

Później dziwić się, że ludzie przychodzą z rozpieprzonym systemem i płaczą, że im nie działa, bo jakiś fachmen doradził ComboFixa użyć
16 Sie 2012, 18:45
Combofixa uzywamy tylko i wylacznie wtedy gdy zostaniemy o to poproszeni gdyz to silnie ingierujace w system narzedzie i nie mozna uzywac go na wlasna reke i jak napisal kolega pangia jak combofix cos rozwali w systemie to pozniej trzeba szukac ratunku na forum a jak ktos nie wie do czego sluzy combofix to niech go nie uzywa i nie poleca komus
03 Wrz 2012, 17:13
Miałem Comodo i wróciłem do Avasta, bo np. chcąc zainstalować alkohol najpierw trzeba comodo wywalić.
11 Wrz 2012, 15:12
Ja korzystam z Kasperskiego i jestem bardzo zadowolony, nie zamula systemu, blokuje podejrzane połaczenia i informuje o stronach rozsyłających trojany. W dobie internetu radze pomyśleć o rozwiązaniu "internet security" bo czasami sam antywirus nie wystarczy a zapora systemu windows nie działa do końca dobrze i skutecznie.
11 Wrz 2012, 20:28
ro9ro9 napisał(a):Ja korzystam z Kasperskiego i jestem bardzo zadowolony, nie zamula systemu, blokuje podejrzane połaczenia i informuje o stronach rozsyłających trojany. W dobie internetu radze pomyśleć o rozwiązaniu "internet security" bo czasami sam antywirus nie wystarczy a zapora systemu windows nie działa do końca dobrze i skutecznie.
Nie zamula jeśli masz sporą ilość pamięci operacyjnej.
13 Wrz 2012, 15:30
Od kilku lat korzystam z ochrony McAfee Total Protection i jestem zadowolony. Nie mam problemów z komputerem, choć mam pewne zastrzeżenia co do interfejsu. Ogółem jednak nie zamierzam w przyszłości zmieniać antywirusa.
01 Paź 2012, 12:07
Ja swego czasu miałem G-Data, który był dołączony do (chyba) Chipa z licencją na pół roku. 19 zł i w sumie byłem zadowolony, po 6 miesiącach w kolejnym numerze było odnowienie licencji na kolejne pół roku.