Nie możesz znaleźć potrzebnej aplikacji, napisz o tym, a na pewno użytkownicy forum postarają się pomóc.
Wyślij odpowiedź

Jaki darmowy antywirus na komputer PC?

01 Mar 2016, 22:23

Jaki darmowy lub płatny antywirus na komputer PC.Oto dane komputera:

Procesor Intel Pentium CPU G3260 3.30 GHz
Pamięć Ram 16 GB
Karta Graficzna NVIDIA GeForce GT-730
Windows 10 64 bitowy.

Proszę o pomoc

Re: Jaki darmowy antywirus na komputer PC?

04 Mar 2016, 11:02

Tematów odnośnie polecania antywirusów jest już sporo na forum, wystarczy poszukać. I nawiązując do tego wątku -> czy-komputer-za-2000-zl-warto-kupic-t33242.html widzę, że jednak wtopiłeś kasę...

15 Mar 2016, 14:53

lista-darmowych-programow-t5763.html

Druga kategoria od góry!

15 Mar 2016, 16:40

Osobiście polecam Panda Cloud Antywirus - darmowy i dane trzyma w chmurze więc nie zamula kompa, a z płatnych to Eset NOD32 lub Smart Security

20 Mar 2016, 14:07

A czy Internet Security 2016 Bit Defender będzie odpowiedni pod mój system i nie będzie mulił go i spowalniał internetu

21 Mar 2016, 13:30

Bitdefender radzi sobie całkiem dobrze - https://www.av-test.org/en/antivirus/home-windows/

21 Mar 2016, 19:14

Dobry jest McAfee

21 Mar 2016, 20:04

Dobry ponieważ? Może to jakoś uzasadnisz, jakieś testy, własne doświadczenia?

24 Cze 2016, 10:55

Jakos nie mam przekonania do darmowych, miałem kilka ale czy to chroniło w ogóle to nie wiem wiem tylko ze mnie wkurzały te ciągłe powiadomienia, teraz mam g data total i jest ok, a co do mc affee to ostatnio sporo się niestety negatywnych reczy o nich słyszy

29 Cze 2016, 16:34

Ja również polecam McAfee. U mnie sprawdza się póki co bardzo dobrze. ;)

09 Lip 2016, 14:59

Nie wiem co to za akcja ostatnio jest, ale McAfee producenci instalują cyba na każdym laptopie. Miałem ostatnio kilka sytuacji, że ktoś do mnie przychodził z nowym laptopem, żebym mu usunął ten program.

21 Lip 2016, 18:03

A co myślicie o Avast? Słyszałem że jest całkiem niezły ale jestem ciekawy waszej opinii.

23 Lip 2016, 11:04

Tak naprawdę bezpieczeństwo twojego komputera w dużej mierze zależy też od tego po jakich stronach "chodzisz", od tego czy piracisz gry i oprogramowanie oraz od ogólnej ostrożności np podczas otwierania załączników czy instalowania wtyczek do przeglądarki.

Co do McAfee to rzeczywiście jest instalowany na nowych komputerach i usunięcie go bywa problematyczne. Mi McAfee kojarzy się z nachalnie wciskanym dodatkiem do wtyczki flash.

Dla Avasta w starszych wersjach dosłownie wszystko potrafiło być wirusem, mulił trochę kompa i nie do końca był w stanie wszystko wykryć. Nie wiem jak to jest w nowszych wersjach, lecz myślę że nastąpiła znacząca poprawa. Jeśli nie chcesz wydawać 50-100 PLN na antywirusa to Avast jest jak najbardziej dobrym wyborem.

23 Wrz 2016, 16:59

Gdzieś czytałem ze z mcaffe był problem z aktualizacjami do tej jubileuszowej wersji windowsa, że kilka tygodni trzeba było czekać na aktualizcję

27 Wrz 2016, 11:41

ja używam avasta
Wyślij odpowiedź