Tutaj możecie pisać o czym się tylko podoba, tematyka dowolna... niekoniecznie związana z oprogramowaniem.
Zablokowany temat

Jaki dobry tablet kupić?

01 Gru 2014, 08:55

Witam !
Szukam w chwili obecnej dobrego tabletu, który sprawdziłby się szczególnie w podróży ponieważ w ostatnim czasie podróżujemy z żoną dość sporo i tym samym potrzebujemy czegoś z dobrą baterią dla zajęcia sobie czasu ( na przykład w samolocie).
Mam obecnie na oku dwa tablety:
http://www.skapiec.pl/site/cat/20/comp/11727320 - Lenovo Yoga 2
http://www.skapiec.pl/site/cat/20/comp/10575860 - Lenovo Idea Tab
Pierwszy z androidem, drugi z windowsem. Który sprawdzi się lepiej?

Re: Jaki dobry tablet kupić?

01 Gru 2014, 12:39

ASUS Transformer Book

03 Gru 2014, 15:08

karpek, chętnie pomożemy Ci w wyborze tabletu. Prosimy jednak, byś podał nam budżet, jaki chcesz przeznaczyć na nowe urządzenie.

16 Lut 2015, 14:31

Patrząc na te propozycje jakie podał myślę, że można przyjąć, że cena to ok 1500 zł ;p

Ja mam Samsunga Galaxy Tab 2 (16GB) i nie narzekam u mnie w podróży się sprawdza. Bateria też trzyma całkiem nieźle, zwykle muszę go ładować co 2-3 dni przy średnio intensywnym użytkowaniu. Dobry podobno też jest HP Envy x2 (laptop z odczepianym monitorem, który działa jak tablet). Choć drukarek i urządzeń tej firmy nienawidzę, tak wszystkie jej laptopy jakie miałem sprawdzały się świetnie i miały żywotną baterię - średnio 8h pracy i ok 5-6h gry działały bez problemu. Musisz się nad tym zastanowić nad wyborem (o ile już coś nie zdążyłeś kupić).

Jeśli chodzi o cenę poszukaj w necie, można trafić na dobre promocje cenowe. Ja kupowałem na eCompie (poczytaj sobie jeszcze opinie np tutaj: http://www.okazje.info.pl/sklep-internetowy/ecomp-pl/) i jestem zadowolony, tablet przyszedł szybko, działa dobrze i cena akurat była w promocji więc wyszło mi taniej niż w sklepie.

27 Lut 2015, 12:41

Moim zdaniem podczas podróży świetnie sprawdzi sie Ferguson S8. Ma dobre parametry i klawiaturę z etui w zestawie. Będzie chyba odpowiedniejszy dla Twojej żony bo jest mały, poręczny i zmieści sie do torebki. Ja mam w planach jego zakup bo często podróżuję pociągiem i nudzi mi się po dłuższym czasie.

06 Mar 2015, 13:53

Jeśli potrzebujesz tablet z lepszą baterią to polecam Samsung Galaxy Tab albo Ipad w których bateria może trzymać ponad 7 godzin, co jest dobrym wynikiem dla tabletów.

16 Mar 2015, 21:22

w sumie proponowałbym wziąć coś z windowsem, bo rozumiem, że Ipad odpada, a android no może się przywieszać po dłuższym użytkowaniu...

19 Mar 2015, 11:21

Może coś z Lenovo, np Yoga 2. Posiadam i jestem zadowolony

20 Kwi 2015, 19:00

Ja mam w tej chwili Quer bardzo dobry tablecik !

04 Wrz 2015, 12:16

Mam Samsunga Tab 4 i jest super. Zalezy jeszcze do czego potrzebujesz tego taba. tan 4 to sredniak ale za te cene warto go wziac.
Zablokowany temat