Obecnie mam PC składający się z Phenom x4 955, 4gb i GTX 660. Powiem tak czuje, że nie wykorzystuje jego całej - zwłaszcza grafiki i się po prostu marnuje. Chętnie go sprzedam a bardzo się napaliłem na laptopa. Chciałbym kupić sobie laptopa nowego w cenie 2900-3300zł +/-.
Do czego miałby służyć laptop?
- do pracy, czyli internet, pisanie artykułów, office i takie tam biurowe
- do gier w usłudze Steam: głównie gry strategiczne pokroju Civilization 5, Endless Space.. Czasami może tez zagram w jakieś porządne RPG jak Skyrim lub MMO jak Neverwinter. (Posiadam też konsolę PS3)
- czasami nawet do oglądania filmów czy seriali.
Będę chciał też go podłączyć do monitora zewnętrznego DELL 24 i ważne by na rozdziałce 1920x1200 wszystko działało jak nalezy
. Ale chyba w tej cenie laptopy podołają zadaniu. Będę też podłączał zewnetrzną klawiaturę i myszkę. Dlatego matryca nie musi być 17 cali.. 15 cali wystarczy.. 80% mojego użytkowania laptopa to byłoby właśnie poprzez podłączenie do DELL 24.. Jedynie w trasie lub jakbym jechał do UK (2x w roku) to bym korzystał z samej matrycy laptopa
.
Co byście polecili ciekawego? Najbardziej interesują mnie laptopy DELL (Acery i asusy odpoadają).
Prosze o pomoc w wyborze porzadnego laptopa, który spełni moje kryteria.