Problemy dotyczące sieci Internet, konfiguracja sieci LAN, WLAN, konfiguracja serwerów. Rozdzielanie połączeń internetowych. Rozwiązywanie problemów związanych ze sprzętem i oprogramowaniem. Routery, huby, switche, anteny itp.
17 Lis 2007, 20:45
Czesc:)
Jakie sa programy do anteny w laptopie.Chodzi dokladnie mi o takie cos,mam antene w laptopie i chcialbym sobie poprostu ciagnac internet od sasiadow i teraz sam nie wiem czy musze kupowac jakas specjalna antene wzmacniajaca zasieg czy ta wystarczy?Z tego co slyszalem to ludzie po prostu maja jakies zainstalowane programy co wyszukuje im sieci ktore sa dostepne i poprostu uzywaja sobie swobodnie wiec moze znacie jakies programy??Dodam ze jestem w angli i przewaznie tutaj siec nie jest blokowana.
Nie jestem omega od takich spraw wiec prosze o rade specjalistow...
Z gory dziekuje za kazda pomoc
17 Lis 2007, 21:03
Nikt ci nie odpowie,bo lamiesz regulamin,z ktorym sie nie zapoznales!
Tez jestem w UK i musze cie rozczarowac Wiekszosc juz zabezpiecza,po tym jak nasi rodacy zaczeli krasc net gdzie popadnie(tak jak ty zamierzasz)
Aha,zeby nie bylo za wesolo,w przypadku przylapania na kradziezy,zaplacisz kilkaset funtow,to nie sciema,ale fakt(znam taki przypadek)
Wiem,ze to twoj pierwszy post i po to sie zarejestrowales na forum,bysmy ci pomogli,ale...niestety
17 Lis 2007, 22:50
Niestety wziolem internet na abonament z T-Mobile bezprzewodowy i powiem Ci nie chodzi to rewelacyjnie:/ Spodziewalem sie czegos innego za te 29 fuli miesiecznie.Nie oceniaj czlowieka jako wiekszosc polakow za granica.Wiec szukam innego rozwiazania z tej troche glupiej sytuacji i wiec nie naleze do ludzi co by tylko chcieli miec wszystko za free tak jak wiekszosc naszych rodakow....
18 Lis 2007, 01:28
acidschranz napisał(a):Niestety wziolem internet na abonament z T-Mobile bezprzewodowy i powiem Ci nie chodzi to rewelacyjnie:/ Spodziewalem sie czegos innego za te 29 fuli miesiecznie.Nie oceniaj czlowieka jako wiekszosc polakow za granica.Wiec szukam innego rozwiazania z tej troche glupiej sytuacji i wiec nie naleze do ludzi co by tylko chcieli miec wszystko za free tak jak wiekszosc naszych rodakow....
Proste zapytaj się sąsiada jakiego on używa neta
jak tego samego to jednym słowem lipa.
18 Lis 2007, 10:34
Dobra widać że kolega coś kręci proponuję zamknąć temat
18 Lis 2007, 14:38
tirex52 napisał(a):Dobra widać że kolega coś kręci proponuję zamknąć temat
Nie masz nic do powiedzenie wnoszacego to tematu to sie nie odzywaj.
acidschranz napisał(a):Niestety wziolem internet na abonament z T-Mobile bezprzewodowy i powiem Ci nie chodzi to rewelacyjnie:/ Spodziewalem sie czegos innego za te 29 fuli miesiecznie.Nie oceniaj czlowieka jako wiekszosc polakow za granica.Wiec szukam innego rozwiazania z tej troche glupiej sytuacji i wiec nie naleze do ludzi co by tylko chcieli miec wszystko za free tak jak wiekszosc naszych rodakow....
Co masz za taryfe w T-Mobile ?
http://www.t-mobile.de/tarifuebersicht_ ... WT.svl=100
Szkoda Ci pare groszy na Flatrate
http://www.t-home.de/Neuanschluss_DSL , za 39 euro masz internet i telefon bez ograniczen,do tego za 3,95 mozesz dodatkowo miec flatrate na wszystkie kraje granczace.Zamow sobie normalnego nete a nie bedziesz sie bawil w jakies wlamania , jak nie masz o tym ppojecia.