Tematy związane z obróbka, edycją, konwersją plików foto, audio oraz video.
Wyślij odpowiedź

Jaki program do zmiany transmisji bitów ?

09 Kwi 2013, 15:29

Cześć,
Mam parę utworów .mp3 które mają po 64kb/s (a akurat na internecie jeśli chodzi o te utwory nie ma ich z transmisją większą niż te 64kb/s) i dlatego chciałbym zmienić na 128kb/s więc jaki do tego jest program ? Oby najlepiej po Polsku.

Re: Jaki program do zmiany transmisji bitów ?

09 Kwi 2013, 17:30

W jakim celu ta zmiana? Jeśli oczekujesz lepszej jakości to nie ma szans, nie będzie brzmieć lepiej nawet po takiej konwersji do pliku z transmisją 320 i więcej.

09 Kwi 2013, 20:43

Są do tego różne programy (tzn do konwersji audio - zmiana formatu i bitrat-u), jednak żadnym z tych programów nie poprawisz jakości pliku mp3 posiadającego wstępnie słabą jakość (w twoim przypadku bitrate 64 kb/s). To tak samo jakbyś chciał przegrać płytę winylową i uzyskać z niej cyfrową jakość bez trzasków i zakłóceń. Po porostu poszukaj w necie, tych plików w lepszej jakości.

10 Kwi 2013, 00:24

Niestety, ale w necie akurat tych to nie ma. Podam jeden utwór i nikt go nie znajdzie i tak w lepszej jakości, bo sam przeszukałem.:P Naprzykład: Strange Talk - Morning Sun.
Z kolei czytałem już gdzieś na internecie, jak ktoś pisał że taka zmiana bitów na wyższe znacząco poprawia jakość, nie pamiętam gdzie to pisało.

12 Kwi 2013, 16:38

Ok, i tak nie otrzymałem pomocy więc dzięki za Zainteresowanie się i temat do zamknięcia!
Wyślij odpowiedź