Problemy dotyczące sieci Internet, konfiguracja sieci LAN, WLAN, konfiguracja serwerów. Rozdzielanie połączeń internetowych. Rozwiązywanie problemów związanych ze sprzętem i oprogramowaniem. Routery, huby, switche, anteny itp.
Wyślij odpowiedź

Jaki router do internetu UPC?

07 Kwi 2009, 18:55

Kupiłam laptop acer ASPIRE 5735Z. Mam Internet z UPC, chciałabym kupić router ale nie wiem jaki. Czym mam kierować się przy wyborze?

Re: Jaki ruoter do laptopa acer

07 Kwi 2009, 19:23

To jaki posiadasz laptop nie ma żadnego związku z routerem. Przy zakupie kierują się ceną, a konkretnie nie kupuj najtańszego sprzętu na rynku :) Mogę polecić Ci ten sprzęt: D-Link DIR-300. Poszukaj ofert na allegro bądź w sklepach internetowych.

07 Kwi 2009, 19:52

Ja ci polecę Linksys WAG200G-EU, który jest bardzo solidny, i jak dotąd nie zawiódł mnie. Szczegóły tutaj.

07 Kwi 2009, 22:26

Dzięki za pomoc, teraz zupełnie nie wiem który router wybrać. :)

07 Kwi 2009, 23:02

Linksys to rozwiązanie dla wymagających, jeżeli zamierzasz dzielić łącze na wiele komputerów po kablu i przez WiFi to wybierz to rozwiązanie. Jeżeli natomiast masz 2-3 komputery to spokojnie zaspokoi Cię D-Link DIR-300.

07 Kwi 2009, 23:31

ooo tak d-link to super router...

08 Kwi 2009, 13:27

Szukam routera do jednego laptopa a z Internetu będę korzystała w domu. Więc chyba kupię d-link.

Kupiłam router D-Link DI 524 ale teraz mam problem z zainstalowaniem go. Może jest jakaś instrukacja po polsku jak krok po kroku poradzić sobie z tym Routerem. Prosze o pomoc
Ostatnio edytowany przez Bozz, 08 Cze 2009, 13:54, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Łączenie postów

Re: Jaki router do internetu UPC?

06 Cze 2009, 23:43

Witam
problem wrócił na nowo. Kupiła routera D-Link DI 524 niestety miałam problemy z zainstalowaniem go. Poprosiłam informatyka - przyjechał zajęło mu to 5 minut skasował 50 zł i internet działał. Niestety coś się stało i na nowo muszę łączyć się z netem przez kabelek. Mam prośbę czy mógł byś mi poradzić co mam zrobić żeby korzystać z internetu przez routera.
Wyślij odpowiedź