Tematy związane z telefonią komórkową.
20 Sie 2015, 14:22
Cześc. Szukam obecnie taniego abonamentu dla żony. Dodam,że żona nie korzysta tak często z telefonu, niewiele rozmawia oraz wysyła smsów tak więc wystarczyłoby jej ok 100-200 minut do wszystkich sieci miesięcznie. Dobrze byłoby natomiast jakby abonament oferował telefon. Czy możecie polecić jakąś opłacalną ofertę w tym zakresie?
20 Sie 2015, 15:21
Najpierw zastanów się jaki chcesz telefon i ile możesz na niego wydać, a później szukaj który operator wygrywa ofertą. Z doświadczenia wiem, że dużo lepiej i taniej wziąć ofertę bez telefonu lub przejść na kartę.
20 Sie 2015, 17:13
telefon warto kupić w neonecie i ofertę wybrać bez sugerowania się konkretnym modelem; albo postawić na super ofertę i do tego telefon jaki jest z nią najtańszy
ja tak zrobiłęm, mam Jump S w Tmobile i SAmsunga Galaxy Trend i jestem bardzo zadowolony
choć widzę już że na rynku pojawiły się ciut lepsze oferty niż ta moja ale i tak nie ma jakoś specjalnie źle
21 Sie 2015, 10:43
Rozumiem,ze wszystkie sieci komórkowe w takim przypadku wchodzą w grę? Możecie zastanowic się nad Orange.Obecnie mają tam Smart Plan Halo 2. Nie jest on taki zły bo abonament kosztuje tylko niecałe 30 zł miesięcznie. Masz tam jakieś darmowe minuty.Jak chcesz zwiększyć sobie pulę to dopłacasz miesięcznie 10 zł. Jest tam również w pakiecie telefon.Na przykład Lumia 532. Jakbyś chciał lepszy to oczywiście musisz wziąć sobie droższy abonament.
21 Sie 2015, 12:26
Telefon nie musi być jakiś tam super. Po prostu zwykły smartfon tak aby żona mogła sobie wejść na fb. Wszystkie sieci wchodzą w grę ale wolałbym nie zakładać go w play bo mieszkamy na wsi i nie wiem czemu ale tutaj play nie działa. Metrowska a czy w tym abonamencie nie ma niczego z androidem? Żona raczej nie chciałaby windows phone.
23 Sie 2015, 22:03
play ma teraz różne oferty. warto zajrzeć na ich stronę i sprawdzić.
24 Sie 2015, 11:22
Play faktycznie jest super ale autor sam pisze,że nie ma możliwości skorzystania z ich oferty z uwagi na słaby zasięg i ,że obecnie szuka czegoś innego. Karpek sam sobie zobacz to jakie są tam telefony:
- Kod:
http://www.comperia.pl/szczegoly-gsm,smart-plan-halo-ii,701
. Możesz w sumie jeszcze zastanowić się nad zetafonem. Tam również dają telefon i nie zobowiązujesz się umową na abonament. Po prostu deklarujesz,że bedziesz przez jakis czas daną kwotą co miesiąc zasilał konto.
24 Sie 2015, 11:37
Metrowska napisał(a):Play faktycznie jest super ale autor sam pisze,że nie ma możliwości skorzystania z ich oferty z uwagi na słaby zasięg i ,że obecnie szuka czegoś innego. Karpek sam sobie zobacz to jakie są tam telefony:
- Kod:
http://www.comperia.pl/szczegoly-gsm,smart-plan-halo-ii,701
. Możesz w sumie jeszcze zastanowić się nad zetafonem. Tam również dają telefon i nie zobowiązujesz się umową na abonament. Po prostu deklarujesz,że bedziesz przez jakis czas daną kwotą co miesiąc zasilał konto.
Mialem kiedyś zetafon ale słyszałem,że są w nim raczej kiepskie telefony .Według Ciebie jaka oferta byłaby jednak najlepsza?
24 Sie 2015, 11:57
Moim zdaniem abonament. Ma jedna wadę : zobowiązanie bo nie opłaca się zerwać umowy przed terminem. Z drugiej strony zetafon to również pewne zobowiązanie. W abonamencie telefony są zdecydowanie lepsze tak wiec jeśli już chcesz się na coś zdecydować to moim zdaniem wygrywa jednak abonament.
24 Lis 2015, 07:53
W takiej sytuacji warto jest nie brać sobie abonamentu ale po prostu wziąc sobie telefon na raty. Na przykład zerknij sobie do sklepu rtv Euro agd Obecnie jest tam wiele niedrogich modeli telefonów, które mozna brać na raty. Na przyklad model Lumia 535. Bardzo dobrze wykonany, solidny telefonik. Euro daje Wam również antywirusa co jest ważne bo wiele szkodliwego oprogramowania powstaje na urządzenia mobilne.
Dzięki temu nie jesteście obciążeni zadną poważną umową.
01 Gru 2015, 02:33
Hej!
Kiedyś zastanawiałem się nad alternatywą, tj. wzięciu telefonu na raty + abonamencie bez telefonu. Niestety czasami wychodzi to średnio, ponieważ np Galaxy A5 wychodzi na raty 67 zł + do tego mamy abonament powiedzmy za 39,99 = 107 zł miesięcznie. 107 * 24 = 2568. W abonamencie np w play (taki sam abonament) płacimy miesięcznie 60 zł + za telefon 639 zł, co daje 2079 zł.
08 Gru 2015, 10:54
Ja zastanawiam się obecnie nad przejściem do Nju (29zł) albo T(29zł). Nie potrzebuję telefonu. Bardziej opłaca się zakupić telefon w sklepie elektronicznym niż brać z abonamentem.
03 Sty 2016, 12:33
Weź jeszcze pod uwagę Virgin Mobile. W pakiecie za 29 PLN masz nielimitowane rozmowy, smsy i 5 GB internetu w technologii LTE.
Sam korzystam już od ponad roku i jestem bardzo zadowolony.
24 Lut 2016, 14:41
Po wszystkich analizach wybrałem jednak T-mobile, żegnaj Play.
29 Mar 2016, 17:22
Mam podobną zagwostkę. Chcę zmienić telefon (stary samsung galaxy ice) i przy okazji operatora. Aktualnie jestem w nju, jednak mam słaby zasięg i płacę przy normalnym użytkowaniu ok. 50-60 zł miesięcznie, to dużo. Chciałbym płacić ok 30 zł + telefon, umowa standard 2 lata. Co proponujecie i jaką sieć?
Zastanawiałem się nad kupnem telefonu oddzielnie, ale szkoda mi wyrzucić > 1000zł na telefon skoro to samo mogę płacić przez 2 lata.