Tematy związane z telefonią komórkową.
Wyślij odpowiedź

Re: Jaki telefon polecacie?

06 Sty 2014, 01:18

Jak nie potrzebne ci logo a ważniejsze osiągi to zobacz te propozycje
https://www.facebook.com/pages/Chinskie ... 5202754657
ciekawy jest Lenovo S939 , ma 6 cali , 8 rdzeniowy procesor 8x1,7 i kosztuje tylko 950 zł
Marka ta cieszy się w Polsce coraz wiekszym zainteresowaniem, podobno od 2016 wkracza oficjalnie do polski ze smartfonami.

06 Sty 2014, 02:11

Ojjojojoj... 8 rdzeni kurczę, aż się podjarałem.
To pewnie musi być demon wydajności. :lol:
Nie chce mi się wierzyć, że Leonovo wypuściło taki smartfon i że kosztuje on niewiele ponad 1000 zł. Te 8 rdzeni to taki wabik - celowe działanie producentów.
Czekam na pełną specyfikację techniczną tego modelu bo pewnie gdzieś są rażące braki: Pierwszy minus na starcie to aparat.

A co do reszty Chińskich smartfonów:

Ciekawi mnie ile produktów z tych "chińskich wyrobów smartfono-podobnych" spełnia jakiekolwiek normy dotyczące bezpieczeństwa użytkowania (na pewno nie mają one żadnych certyfikatów), i czy ludzie zdają sobie sprawę jak niebezpieczne dla życia lub zdrowia są takie produkty.

Założę się że nie...

Proponuję poczytać:

Kod:
http://www.tions.pl/news/chinskie-telefony-i-tablety-czy-gorsze-

Zrozumiesz, że płaci się nie tylko za logo.

A jakość wykonania takich "chińskich wyrobów smartfono-podobnych" pewnie jest porównywalna z podróbkami iPodów. Miałem kiedyś taki właśnie odtwarzacz.
Ładowarka piszczała jakby miała za chwilę eksplodować, w odtwarzaczu za to pękł wyświetlacz. Włożyłem go do tylnej kieszenie i usiadłem. Mało by brakło aby szkło mi się wbiło w dupę :lol: .

Lepszy używany markowy, niż dziadowski chiński.
Nigdy nie kupiłbym i nikomu nie polecił jakiegoś badziewia typu: Jiayu czy THL, choćby miały one kurcze nie wiem... 32 rdzenie.

06 Sty 2014, 16:37

Chińskie smartfony jakoś mnie nie przekonują, ciekawe czy są jakiekolwiek normy, które muszą spełniać

22 Sty 2014, 19:48

Sony Xperia Z jest wystarczająco dobra.

27 Sty 2014, 01:49

Samsung Galaxy S3 lub S4

04 Lut 2014, 15:46

Ja jestem za modelem Insignia 5 marki Goclever. Dla mnie ekran jest idealny, ale osób przyzwyczajonych do maleńkich telefonów może to stanowić problem. Najlepiej iść do sklepu i pomacać. ;)
Wyślij odpowiedź