Tematy związane z telefonią komórkową.
Wyślij odpowiedź

Jaki telefon wybrać - N95 czy Samsung Omnia?

26 Wrz 2008, 14:26

Witam.

Tak jak w temacie - jaki tel byście wzieli: N95 czy Samsunga omnie?I czemu?
Bo się zastanawiam na kupnem któregoś z telefonów:)

Re: Jaki telefon wybrać?

26 Wrz 2008, 14:31

Ja bym brał Samsunga po prostu telefon bardziej dopieszczony ale z tego co wiem kiepsko idzie na nim smsy pisać
n95 to słaba bateria i przereklamowany telefon taki do szpanu :P
poczytaj opinie na temat telefonów bo to niecodzienny zakup i na dodatek nie za małe pieniądze :)
http://cokupic.pl/Opinia/Samsung-SGH-I9 ... tAodGj6EEA

26 Wrz 2008, 14:49

Wybierz Samsunga Omnie, ponieważ ma lepsze funkcje i po prostu tak jak kolega wyżej napisał jest bardziej do pieszczony.

26 Wrz 2008, 16:04

Sam mam nokie n72 i jest to dobry telefon a samsung to wiecie jest to dla mnie nieznana marka tel.Parametry omni są rewelka, noki też ale przy moim bawieniu się bateria dnia by nie trzymała heh:D Co do esów - ja dużo piszę, bardzo dużo. kurcze a może polecicie jakiś inny telefon "wypaśny" który będzie miał to coś:D

30 Wrz 2008, 02:01

Omnia bezwzględnie jest bogatszym urządzeniem i nadrabia interfejsem dotykowym. Nokia... pracowałem na N95 dosyć długi czas i nie miałem zastrzeżeń poza wolnym symbianem, jak już brać to tylko edycję 8GB. Świat jednak idzie do przodu i trzeba próbować nowego dlatego zachęcam cię do wybrania Omni :) Dlaczego?
Ogromny ekran dotykowy na którym z pewnością lepiej niż w nokii ogląda się filmy czy korzysta z nawigacji i internetu... Dodam że obecnie korzystam z Iphone 3G 8GB i zastanawiam się nad zmianą tego "marketingowego cudu" właśnie na Omnie.

30 Wrz 2008, 09:40

mój kolega ma Iphona 3g i większego shitu nie widziałem! Przereklamowany, zwykły telefon w którym brakuje podstawowych funkcji, brak np. możliwości nagrywnia video... GPS nie działa -bo trzeba za niego płacić. Osobiście też bym kupił Omie ;-)

30 Wrz 2008, 20:50

A ja polecam Nokia E65 wczoraj go kupiłem i mi pasuje pzdr. Niech nikt nie mówi że to shit naprawdę dobry FON :573: .

01 Paź 2008, 01:01

Zastanawiałam się nad tą nokią i motorolą u9 i ostatecznie wybrałam ta drugą. Kumpela ma ją od jakiegos czasu i polecała, wiec się skusiłam. Bateria długo trzyma, ma ekranik dotykowy i tzw. crystal talk, czyli jak ktos zadzwoni na imprezie, to wszystko słyszysz idealnie.

01 Paź 2008, 11:08

Strasznie mam ochotę kupić IPHONE 3G 8G,ale z opinii użytkowników wynika że dużo wyżej oceniają Samsunga Omnia. Dużą wagę przykładam do obudowy ponieważ poprzednie telefony po kilku miesiącach użytkowania były podrapane,pościerane mimo ze dbałam o nie...Teraz mam telefon z metalową obudową ,od razu było widać ze jest konkretna obudowa a o Samsungach tego nie można powiedzieć...takie moje zdanie,że Samsung ma obudowę jak zabawka. Samsunga Omnia nie miałam w ręku,ale na pewno przed podjęciem decyzji przyjrzałabym się uważnie jakości obudowy..,bo dobry telefon musi też dobrze (długo) wyglądać :D

20 Paź 2008, 20:19

Ja mam LG z usługami 3G, ale chciałabym go zmienić na inny model, może LG shine. Jakiego LG byście polecali? Głównie zależy mi na tym, żeby miał wideorozmowy, bo te u mnie w taktaku są w cenie zwykłych połączeń głosowych. Ale ten LG którego mam nie dość, że wolno myśli, to...jakoś nie przypadł mi do serca. Czy inne LG też tak wolno reagują?

20 Paź 2008, 21:49

Korzystam aktualnie z LG Shine... moje zdanie na jego temat jest mieszane... PLUSY: Jest wyglądem atrakcyjny i funkcjonuje "dość"(bez użycia karty pamięci) sprawnie.Korzystam w nim z Opery Mini i tu jest plus bo internet chodzi całkiem szybko.WADY: Jest b.ciężki, ma b.ciche dżwięki a jeśli wyłączę dżwięki na noc to budzik rano nie zadzwoni... Przy użyciu karty 1Gb,wiesza się i nie ma co ukrywać...
Dodam jeszcze że robi niezłe zdjęcia i ma Przy słuchawkach dodatek do sterowania mp3 :) Mam już dużo wyższe wymagania...zdecydowanie!

Ps. Video rozmowy 3G...takiej funkcji albo LG shine nie ma, albo Ja nie wiem że to ma :D

21 Paź 2008, 21:04

Shine mi się bardzo podoba. Ale np. w moim modelu napisanie smsa zajmuje okropnie dużo czasu. Takich problemów nie miałam z telefonami starszej generacji. No, i faktycznie, ten mój to też klocek- czyli ciężki. Zdjęcia fajne, filmiki pozostawiają wiele do życzenia. Kiedy łączy się z netem- to w ogóle zamulony straszliwie. Ale eragg mi śmiga, jak już włączam. No, a te wideorozmowy to przecież przyszłość telefonii. I przyzwyczaiłam się do ich wykonywania, zwłaszcza, że mam w tt tak tanio. Nie ma ich np. IPhone, choć to jedna z podstawowych usług 3G.

Re: Jaki telefon wybrać - N95 czy Samsung Omnia?

14 Mar 2009, 19:21

ja bym radził nokie, w samsungu system się zacina.

06 Lip 2009, 15:04

Nokie

Co jest lepsze
Samsung J700 czy LG KS360?

09 Paź 2009, 16:08

Ja bym nie brał żadnego z nich. Są fajniejsze dotykowe telefony, np 5800 Xpress Music. Poczytasz o najfajniejszych na blogu: dotykowe.blox.pl
Wyślij odpowiedź