Aplikacje na platformy mobilne (iOS, Android, Windows Phone, WebOS)
05 Mar 2014, 12:39
Posiadam od jakiegoś czasu iPhone 5. Grałem już w jakieś proste gry - takie które otrzymałem w zestawie... Jak myślicie, co warto zainstalować ? Preferuję strategię, strzelanki itd....
05 Mar 2014, 15:48
Ja jakieś kilka miesięcy temu zostałam posiadaczką nowego IPhona i moim zdaniem jest to bardzo fajny telefon do gier

Z moich ulubionych mogę Ci polecić:
Fat Birds Build a Bridge - fajna gierka z bajkową grafiką ale potrafi dać w kość

Już szybko poziomy zaczynają się robić diabelsko trudne ale tym bardziej ma się motywację do jej ukończenia. Jest ona darmowa.
Obecnie gram w
Broken Sword 5 – The Serpent’s Curse - gra jest płatna, kosztuje ok 20 zł, mi udało się zapłacić 15 ponieważ natrafiłam na promocję ale moim zdaniem jest warta swojej ceny. Wciągająca, ze świetną grafiką. Grałam w jej poprzednie wersje ale moim zdaniem ta zdecydowanie jest najlepsza ze wszystkich. Jeśli lubisz gry przygodowe to po prostu musisz w nią zagrać.
To jest ciekawa strona:
yourapps.info/gry-na-iphona - znajduje się tam wiele recenzji poszczególnych gierek. Sama wolę sobie czasami taką przeczytać zanim coś konkretnego zdecyduję się zainstalować. Szczególnie jeśli chodzi o gry, za które trzeba jednak zapłacić.
11 Mar 2015, 11:52
Siema, ostatnio natrafiłem za spoko gre - Galaxy Zero
Gra jest dostępna na Androida i iOS, jest za darmo do ściągnięcia, jednak są jakieś mikro płatności, jednak można grać bez problemu za darmo. To taka strzelanka w stylu arcade. Są spore możliwości rozbudowania myśliwca oraz pewnego rodzaju multiplayer. Oprócz tego ciekawa Kampania. Gra ma być aktualizowana z tego co czytałem na google store. Można grać z przyjaciółmi i rywalizować z nimi. Zbiera całkiem niezłe noty.
Nie wiem jaki jest link do iTunes, bo używam androida.
07 Lip 2015, 16:35
1) Age of Empire
2) Settlers
3) Dead Trigger
To są moi faworyci!
17 Lip 2015, 07:56
Ja tam najbardziej lubię Dead Trigger.
17 Gru 2015, 14:56
Polecam coś rozwijającego umysł jak Sudoku lub Divido
20 Gru 2015, 02:56
Był taki moment ze 2-3 lata temu kiedy popularność zyskała gra Flappy Bird. Przypomniałem sobie wtedy o bardzo podobnej grze, która występowała kiedyś jako flashowa minigra. Można ją znaleźć pod nazwą helicopter game. Gra polega na tym, że leci sobie uszkodzony helikopter i dotykając ekran palcem wznosimy go do góry. Jeżeli nie dotykamy palcem, to helikopter leci do przodu cały czas opadając. Chodzi o to, aby omijać przeszkody, zalecieć jak najdalej i tym samym uzyskać jak najlepszy rezultat. Ja ogólnie w gry na telefonie gram mało, więc jak czekam na jakiś autobus czy na uczelni, to łatwo mogę w ten sposób zabić 5 czy 10 minut.
30 Gru 2015, 20:17
Moje top 10:
1. Zombie Gunship
2. Jetpack Joyride
3. Where's My Water?
4. Plants Vs. Zombies
5. Minecraft Pocket Edition
6. Angry Birds Space
7. Tiny Wings
8. Fieldrunners 2
9. Infinity Blade 2
10. Real Racing 2