Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.
Zablokowany temat

Jakie zestawienie narzędzi??

12 Lut 2007, 13:31

Jakie zestawienie narzędzi polecacie do zabezpieczenia komputera podam tylko że nie interesują mnie zestawienia z Anty wirusem Nod 32 i Awast.
System operacyjny to Win xp home ze wszystkimi aktualizacjami.( legalny )
oraz wykluczam program spyware doctor.

12 Lut 2007, 13:38

Ja proponuje:
-Anty wirus: Kaspersky Anti-Virus 6.0
-Firewall: Kerio Personal Firewall
-Antyspyware: Ad-Aware SE Personal 1.06

EDIT:
Kazdy pewnie bedzie polecał co innego...

A jednak nie bo to chyba najlepszy zestaw. :wink:
Ostatnio edytowany przez Arexe, 12 Lut 2007, 13:41, edytowano w sumie 1 raz

12 Lut 2007, 13:38

Kazdy pewnie bedzie polecał co innego...
Kaspersky + Kerio + Ewido lub Ad-Aware

co innego

12 Lut 2007, 13:48

a dokładniej? nie znam tych programów, czy jest to zestaw jednego producenta czy też każde narzędzie jest osobne czy trudno jest je skonfigurować i jak to wygląda w sieci domowej ??

12 Lut 2007, 13:57

Kazde narzedzie jest osobno i prosto je skonfigurowac ;)

jeszcze jedno pytanie....

12 Lut 2007, 14:07

A teraz troche praktyki, pytanie moje powstało z prostego powodu programy które wymieniłem Nod32 avast i spyware doctor, wykryły co prawda szkodniki ale te zdołały zrobić swoje dlatego z nich zrezygnuje ( a szkoda bo na oba mam licencje ). Jak sobie te programy w praktyce radzą ze sprawdzeniem tego co się dzieje w komputerze, ostatnio dostałęm płyte z filmem po włączeniu filmu wyskakiwały komunikaty o wirusie itp. w opcjach moich programów było zaznaczone że ma blokować pliki i dalej pytać co dalej. Zawsze klikałem na kasuj. Po wszystkim system chodził jak k.....
Jak te programy sobie radzą z takimi problemami lepiej jak awast i nod32???

12 Lut 2007, 17:48

A ja proponuje:
antivirus: Wiem... czytałem i polecam i tak Avasta!
firewall: zone alarm i systemowy
Antispyware: Search & Destroy , ad-aware se professional

Re: jeszcze jedno pytanie....

12 Lut 2007, 17:55

przemekx18 napisał(a):Jak te programy sobie radzą z takimi problemami lepiej jak awast i nod32???

Ja osobiście używam tylko antywirusa i mi się dobrze on sprawuje miałem kiedyś pande i nortona to strasznei ciely kompa a ja mam slabego a z Kasprem jest wszystko dobrze wykrywa duzo wirków zawsze pyta czy chcesz cos zainstalowac itp.....

??!!!

12 Lut 2007, 22:06

Moje spostrzeżenia :
Anty wirus: Kaspersky Anti-Virus 6.0 - nawet, nawet nie najgorzej.
Kerio + Ewido - Jak Dla mnie porażka problemy z internetem i mi muli kompa.
Narazie zostawie Kaspersky i sprawdze zone alarm i Antispyware: Search & Destroy.
Zna ktoś jakies inne programy??? Chyba jest jeszcze coś czemu nikt nie pisze o msk vir?? jak on wygląda???
Zablokowany temat