Logi, zabezpieczenie komputera, danych. Programy antywirusowe antyspyware, firewall itp.

Regulamin forum

1. Każdy temat powinien odzwierciedlać treść wątku.
2. W przypadku wklejania logów; należy je wykonać od razu przynajmniej z dwóch narzędzi: FRST oraz z GMER
3. Wszelkie logi proszę publikować na przeznaczonych do tego stronach a w poście wklejać tylko link.
4. Nie wskazane jest skracanie logów, należy wkleić cały - od początku, do końca.
5. Nie wskazane jest podczepianie się do tematów innych użytkowników - proszę założyć nowy temat w dziale Bezpieczeństwo, ułatwi to pomoc sprawdzającemu.
6. Osoby nie posiadające odpowiedniej wiedzy, nie powinny sprawdzać logów, ponieważ grozi to poważnym uszkodzeniem systemu lub aplikacji zainstalowanych na komputerze.
7. Należy dokładnie opisać problem, występujące objawy oraz wszelkie podjęte działania.
8. Każdy skrypt jest unikatowy, napisany dla każdego przypadku z osobna, więc nie może być stosowany przez innych.
9. W przypadku zamieszczenia zrzutu ekranu (screenshot'a) proszę korzystać z zewnętrznego serwisu oferującego hosting zdjęć.
Wyślij odpowiedź

jakiś wirus, zablokowany komputer windows 7

20 Mar 2011, 19:10

Witam, mam ten sam problem co kolega który rozpoczął wątek, z jedną różnicą, że mam system Windows 7.
Proszę o jakąś pomoc!

Re: jakiś wirus, zablokowany komputer windows xp

20 Mar 2011, 19:29

Możesz uruchomić system?? Jeśli nie, to wykonaj logi za pomocą OTLPE -> http://www.searchengines.pl/Tworzenie-o ... _p__589216

Re: jakiś wirus, zablokowany komputer windows 7

20 Mar 2011, 20:12

Witam ponownie, dr
zanim odpisałeś zdecydowałam się jak kolega wyżej wejść w tryb awaryjny i użyć programu Dr Web Curelt
Poskutkowało, faktycznie wykryło 1 trojana,
rozszerzenie pliku który ściagałam z internetu było ...exe.exe . Był to program do tworzenia mozaik z wielu zdjęć.
Bardzo złośliwy ale łatwy do usunięcia wirus.
Co do tworzenia logów - czy dalej jest to koniecznie? Dzięki temu wątkowi udało się usunąć wirusa.
Pozdrawiam.

20 Mar 2011, 20:13

I tak - nie mozna było uruchomić żadnego programu i używać żadnych narzędzi systemu.

20 Mar 2011, 20:15

Jeśli teraz można - to podaj logi z OTL i GMER.

OTL -> viewtopic.php?f=22&t=13967#p107754.
GMER -> viewtopic.php?f=22&t=13967#p88736.
Wyślij odpowiedź