Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.
Wyślij odpowiedź

Jednostka nie uruchamia sie, pykanie, filmik

05 Sty 2017, 18:30

Witam. Oglądałem film na swoim komputerze(w jakości 1080), podejrzewam ze to było za dużo dla niego i nagle sie zawiesił i musiałem zresetować, od tej pory sie nie uruchamia. Sprawdzalem miernikiem napecia zasilacza, wszystko jest w normie, ramy mialem 4 każdy po 2 gb, zrobiłem wszystkie kombinacje, wkladalem pojedynczo do każdego gniazda w plycie, nic zero. Kartę graficzną podmienialem na inna i dalej to samo. Podsylam filmik z dźwiękiem, "pyknieciem" które jest caly czas. Proszę o pomoc
Filmik https://youtu.be/EzXKmLLsskY

Re: Jednostka nie uruchamia sie, pykanie, filmik

09 Sty 2017, 22:03

Nie uruchamia się to znaczy? Nie startuje windows? Da się wejść w bios?
Ten dźwięk przypomina mi padnięty dysk twardy.

10 Sty 2017, 17:54

Dokładnie, słychać "cykanie" dysku, spróbuj go odłączyć na próbę.

10 Sty 2017, 22:15

Nie uruchamia sie tzn kreca sie tylko wszystkie wiatraczki(procesor, karta, w obudowie) i nic poza tym, nie ma tego pikniecia po ktorym uruchamial sie bios. Plyta siadla czy procesor? To cykanie wydobywa sie z glosnika w obudowie, z odlaczonym dyskiem jest to samo

11 Sty 2017, 18:04

Resetowałeś BIOS?

11 Sty 2017, 22:46

Tak, bateria byla wyjeta okolo 15 min i nic się nie zmienialo. Dodam, ze na płycie żaden kondensator nie jest spuchnięty. Możliwe jest ze 4 kości ram mogly sie spalić w jednym momencie? Ehh, nie mam pomysłów juz

12 Sty 2017, 10:21

Mimo sprawdzenia napięć spróbowałbym jeszcze podmienić zasilacz. Jak nie on, to 99% płyta padła.
Wyślij odpowiedź