Tutaj możecie pisać o czym się tylko podoba, tematyka dowolna... niekoniecznie związana z oprogramowaniem.
Wyślij odpowiedź

już w srode i w czwartek test gimnazjalny!

24 Kwi 2006, 14:03

Juz w srode i czwartek test gimnazjalny koncowy mam pytanie z czego sie uczycie i ucyliscie bo ja sie ucze ze wzorów z matmy i fizy i z polaka rózne formy pisemne a wy moze cos jeszcze sie uczycie co moze sie przydac odpiszcie

24 Kwi 2006, 15:37

Podszkol się pisać opowiadania, rezprawki i plany wycieczek ;) Z fizyki naucz się przedewszystkim podstawowych wzorów, a także obliczać te różne duperele, z matmy radzę ci przetestować czy umiesz obliczać pola powierzchni i objętość, danego przedmiotu, w tym także brył geometrycznych przedewszystkim graniastrosłupa i sześcianu. Z geografii wystarczyt Ci wiedza ogólna, ale radzę pouczyć się także nazw parków narodowych i znanych rezerwatów przyrody, nie wspominajac o największych i najgłębszych jeziorach (także Polskich), dobrze gdybyś znał także wysokości Gór w Polsce, przykładem Sudety, Pieninym, Karpaty. Z bioogii przypomnij sobie 5-6 klasę podstawówki oraz 1-2 Gimnazjum. Historia-Plastyka, przedewszystkim znane daty oraz czasy pierwszych Piastów i Jagiellonów, a także style: Romantyzm, Średniowiecze, Odrodzenie..itp.

24 Kwi 2006, 17:47

Czy ci sie czasami dzialy nie pomylily?
Jak tak samo bedziesz bez zastanowienia i lpodchodzic do egzaminu to musisz miec niesamowitego farta.

24 Kwi 2006, 18:36

Egzaminy w tą srodę i czwartek... a ty się dopiero zaczynasz uczyć :?: :!: :shock: :?

24 Kwi 2006, 19:55

NIe ma sie czego bac. Ten egzamin to zmula ja cala matme siedzialem z kalkulatorem. Powtorz list i rozprawke ktores z ttego bedzie napewno. Pozdro

24 Kwi 2006, 21:30

No ja tez go pisze :?
Naucz sie wszytskich krótkich form wypowiedzi, bo najcześciej są w zadaniach za 5 punktów. Poczytaj sobie na sciadze dłuższe prace bo raczej sam duzo do srody nie poćwiczysz.

Ja tam chemii sie najbardziej obawiam.

Z testu matematyczno-przyrodniczego sie wiele nie da nauczyc w takim czasie. Ale wzory trzeba sie na pamiec nauczyc.

Jak masz zadanie z fizyki i nie wiesz jak to zrobic wypisz wszystkie wzory jakie znasz zwiazane z tym zadaniem, egzaminator wyłapie dobry i dostajesz 1 punkt. Tak przynajmniej nam fizyczka mówiła.

Jakoś to bedzie :P :P

25 Kwi 2006, 07:37

Ja tam duzo testów rozwiązałem. Wzory spisałem z fizyki,zaleznosci z matmy, kwasy i metody otrzymywania soli. Przeczytałem w necie pare rozprawek(nauczycielki nie uznaja mi argumentów i sie musze kłócić). Na matmie nauczycielka zrobiła powtórke z fizyki(nasza baba od fizyki nic nas nie nauczyła) i matematyki i umiem.

25 Kwi 2006, 18:41

Wystarczyło sie systematycznie uczyc. Teraz juz niue bardzo mozesz sie czegos nauczyc bo i tak nie znasz pytan.
Rób duzo testów tam są pomieszane pytania !!
8)

25 Kwi 2006, 20:25

ja sei tam ciesze bo 2 db wolnego mam :grin:

26 Kwi 2006, 12:18

arkusze dla debili
[strona nie jest już dostępna]
[strona nie jest już dostępna]

26 Kwi 2006, 16:09

Kod:
testgimnazjalny.pl
odpowiedzi :)

27 Kwi 2006, 14:11

Wreszcie koniec i po testach
Z polaka byl łatwy ale za to chujowyt byl z matmy tródny ale jakos poszlo i teraz tylko podciagnac oceny na koniec i do liceum JAZDAA :grin: :razz: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :D :grin: :grin: :grin: :D :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:

27 Kwi 2006, 14:55

Widziałem ten test z matmy... co wy chcecie :?:

Łatwy był tylko trzeba było dobrze pomyśleć, zobaczycie co sie bedzie na maturze działo ;)

27 Kwi 2006, 16:53

tomek123 napisał(a):Wreszcie koniec i po testach
Z polaka byl łatwy ale za to chujowyt byl z matmy tródny

Przy twojej ortografi to z j.polskiego tez powinien byc trudny,chyba ze byl az tak prosty.
nie przeklinaj

27 Kwi 2006, 18:16

Matma była banalna. NAwet wzory byly na arkuszu więc no problem. Podstawowe trzeba było znac, twierdzenia pitagorasa i talesa i wszystkie otwarte zrobione i jeszcze dobrze mnozyc i dzielic w słupkach.
Wyślij odpowiedź