Melooon napisał(a):Plastik jak plastik z5500 też plastikowe a 99% opinii o nich jest pozytywnych i każdy poleca, czyli moja karta dźwiękowa którą mam teraz wyciąga z moich głośników 100% ? lepsza już niczego nie zmieni tak?
Te zestawy mają tak wiele pozytywnych opinii ponieważ:
- Nie są zbyt drogie - cena najmocniejszego zestawu Logitecha np Z906 wynosi koło 1000 PLN.
- Mają mocny subwoofer - i to chyba głównie dlatego tak wiele pozytywnych opinii.
Tak na marginesie co nam po mocnym basie skoro do zestawu mamy tylko satelitki - które mają może 5-10 W. Przecież takie głośniki nie przenoszą nawet odpowiednio średnich i wysokich częstotliwości (zapewne są to konstrukcje jednodrożne) a ich moc jest dosyć mała.
Jeśli ktoś twierdzi, że ten zestaw gra lepiej niż moja wieża z dwoma kolumnami i subwooferem to po prostu sam się prosi oto aby go wyśmiać - sam zastanawiam się nad tym aby wieżę zastąpić porządnym aplitunerem.
Niemniej jednak biorąc pod uwagę fakt, że z komputera słuchamy muzyki cyfrowej - stratnej po kompresji plastikowe pierdziawki spełniają swoje zadanie.
Jeśli ktoś chce jednak posłuchać muzyki dobrej jakości to polecam ampli i przynajmniej 2 porządne kolumny + odsłuch z płyty.
Wracając do głównego wątku tematu: w twoim przypadku nie warto inwestować w lepszą kartę dźwiękową.