Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.
Wyślij odpowiedź

Karta graf.którego producenta?

08 Kwi 2007, 11:07

Witam!
Mam zamiar zakupić nową kartę graficzną Geforce 7600GS bo na tyle mnie stać,chodzę po sklepach komputerowych i w każdym sklepie sprzedawcy doradzają co innego np.że takiej firmy nie bo wracają do servisu,w innymże tylko tej bo nie wracają do servisu!
Mam już mętlik w głowie :roll:
Może doradzicie w miare obiektywnie jakiego producenta wybrać .
Pozdro!

08 Kwi 2007, 11:14

Ja tam bym nie słuchał tych ćwoków ze sklepów. Zawsze gadają tylko tak, żeby dla nich było lepiej i żeby więcej zarobić.

Ja osobiście nigdy nie miałem problemów z nVidią i bardzo sobie ich karty chwale. Z Ati żadko miałem do czynienia. Zresztą nVidia to najlepszy wybór jeśli chodzi o stosunek jakości do ceny. Najlepiej poszukaj jakiś testów i porównań tej 7600 z jakimiś radosławami.

Pzdr

Sprzęt

08 Kwi 2007, 11:23

Nie,nie....chodzi mi jakiej firmy np. Gainward,Winfast,Asus,Gigabit,Microsrat,MSI,INO,Pallit,...itd.

08 Kwi 2007, 11:27

aaaaaaaaa
no to jedna z trzech: Gainward, Asus, Galaxy ze wskazanie na to pierwsze. W miare dobre i tanie mogą też być Pality.

Sprzęt

08 Kwi 2007, 11:38

No fakt...obecnie mam Gaiwarda Ti 450GS już 4ty rok i nie miałem problemów...no Pallit i Gainward się połączyły to myślę,że to to samo.
I tak myślałem o Pllit Geforce 7600GS Sonic chyba to wybiorę.Chociaż wczoraj facet w jednym ze sklepów powiedział mi że oni takich bylejakich firm jak Pallit i Gainward(bo teraz to to samo) nie mają w sklepie.
Co do Galaxy to nie wiem bo ta firma chyba nie jest tak długo na rynku jak te inne?.
Pozdro!

08 Kwi 2007, 12:19

ja mam karte 256MB Palit 7600GT PCI-E, oczywiście palli dobre karty, dobra jakość obrazu, za nie dużą cene, kiedyś kupywałem ją za 89 funtów a teraz potaniała do 59 funtów, bo zawepne za sprawą 8800.

cena to około 450 zł na polskie, zauważyłem że taka sam cena wystepuje za o to tą kartę na Polski stronach.

i jescze jedno odradzam wersji sonic, mniejsze taktowanie GPU, oraz ram

werjsa 256MB Palit 7600GT PCI-E jest odpowiednia

pozDrowionka

Sprzęt

08 Kwi 2007, 13:42

No tak...tylko,że ja mam AGP i na ten slot są droższe(NIE WIEM DLACZEGO??)
Doczytałem się że taktowanie nie jest takie ważne...ważniejsze są Pixel shadery i potoki
Ale na Allegro można już kupić od 370zł do 420zł z wyprzedazy ze sklepów.
Dzięki za zainteresowanie....w końcu i tak muszę coś wybrać! :lol:

08 Kwi 2007, 16:59

LucaS napisał(a):aaaaaaaaa
no to jedna z trzech: Gainward, Asus, Galaxy ze wskazanie na to pierwsze. W miare dobre i tanie mogą też być Pality.

Ze wskazaniem na dwie ostatnie. Gainward sie ceni a g.. wart.
Wyślij odpowiedź