Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.
Wyślij odpowiedź

Karta Graficzna proszę o poradę

29 Mar 2013, 16:29

Witam.
Więc tak... Pewnego dnia chciałem zagrać sobię w League Of Legends i wyskoczył mi błąd, że moja karta graficzna nie obsługuje Pixel Shader 2.0.
Wyczytałem w internecie, że jedynym wyjściem jest kupienie nowej karty graficznej. Więc Pytanie brzmi: Czy Ta Karta Spełni Wymagania LoL'a i innych Gier i czy opłaca mi się ją kupić: http://www.komputronik.pl/product/94431 ... CI_E_.html

Moja aktualna karta Graficzna:
NVIDIA GeForce4 MX 440
64MB
128Bit

Nie znam się na tym xD :)
Proszę o szybką pomoc :)

Re: Karta Graficzna proszę o poradę.

29 Mar 2013, 16:33

Podaj pełny konfig komputera z uwzględnieniem marki i mocy zasilacza.

Ta karta z podanego przez Ciebie linku na pewno nie podejdzie, bo ma złącze PCI-E. A sądząc po starej, masz przestarzałe złącze AGP...

29 Mar 2013, 16:38

Gdzie mogę zobaczyć swój "konfig" komputera i wgl to co potrzebujesz?

@ EDIT Jeżeli możesz znalazłbyś mi kartę co by podeszła i zarzucił link'a? Najlepiej z jakiegoś sklepu internetowego, byłbym bardzo wdzięczny :)

29 Mar 2013, 16:42

Model płyty głównej, ilość pamięci RAM, model procesora. To odczytasz np. w tym programie -> http://www.instalki.pl/programy/downloa ... CPU-Z.html

Co do zasilacza, musisz zajrzeć do środka komputera i odczytać z tabliczki na nim zamieszczonej.

29 Mar 2013, 16:45

Okey, zaraz w Edicie Ci podam to, tylko możesz powiedzieć dokładnie gdzie jest ta tabliczka? xDD :D Jestem zielony

29 Mar 2013, 16:45

Na zasilaczu.

29 Mar 2013, 16:52

Więc tak na zasilaczu mam coś po angielsku coś tam 300W , 230VAC, 50Hz

A co do tego programu, to w której zakładce i co Ci podać mam?; >

Sorrki, że tak to długo i wgl, ale nie ogarniam ; P

29 Mar 2013, 16:56

CPU -> podajesz NAME oraz Core Speed
Mainboard -> podajesz Model
Memory -> podajesz Size

A na zasilaczu nie ma podanej marki??

29 Mar 2013, 17:02

CPU: Name - Intel Celeron , Core Speed - 1703 MHz
Mainboard: Model - PE PRO
Memory: Size - 256 MBytes

Wszystko, co jest na zasilaczu xD:

CODEGEN 300W Model:300X1 ATX 2.03(P4)

AC INPUT: 230VAC 4A 50Hz
AC OUTPUT: 230VAC 0.5A 50Hz

DC OUTPUT: 300W

Tyle z tego wyczytałem, jeżeli wgl. patrzę na zasilacz xD

29 Mar 2013, 17:09

To muszę Cię zmartwić, bo żeby zagrać w tą gierkę oprócz karty musiałbyś wymienić jeszcze procesor i dokupić pamięci RAM. Zasilacz też by się lepszy przydał, bo ten to kupa złomu. Wymagania:
Zalecane | Minimalne
System Windows XP lub nowszy | Windows XP lub nowszy
Procesor 3 Ghz | 2 Ghz
RAM 1 GB | 512 MB
Grafika GeForce 8800 lub lepsza | Dowolna karta graficzna kompatybilna z DirectX 9.0
Wolne miejsce na dysku 2,5 GB | 2,5 GB

Poza tym patrząc na Twój obecny sprzęt, taka modernizacja jest praktycznie nieopłacalna.

29 Mar 2013, 17:13

Rozumiem ; P Czyli pozostaje kupno nowego komputera. No, ale się nie dziwie to jest taki stary złom, że masakra ;D No nic dzięki wielkie za pomoc ^^

29 Mar 2013, 17:16

Dokładnie, zamienianie tak mocno przestarzałych podzespołów na niewiele lepsze jest bez sensu.

29 Mar 2013, 17:18

No i do tego marnotractwo pieniędzy, no cóż trzeba będzie zbierać pieniądze, ale mimo wszystko Wielkie Dzięki :)) Bardzo dobry z Ciebie Moderator ^^

@EDIT Jeszcze jedno pytanko. Mógłbyś znaleźć komputer w miarę tani, który spełniał by wymogi? Bo boję się, że ja coś znajdę to nie będzie spełniało i wgl. I znowu tyle na głowie będzie :)

29 Mar 2013, 17:22

Najlepiej byłoby "złożyć", nie kupować gotowca. Tylko pytanie, ile możesz max. przeznaczyć na nowy sprzęt??

29 Mar 2013, 17:26

Jak na razie cena nie wchodzi w grę.. Bo i tak nie mam na teraz, muszę kasę zbierać więc ile będzie potrzeba, tyle nazbieram. Najlepiej tak minimum no tak, żeby mi to jakoś sprawnie chodziło wszystko i wkońcu działał LoL Heheh :P Jeżeli potrafisz mi z tym pomóc to będę Cię wielbił :)
Wyślij odpowiedź