Witam Wszystkich
Mam mały problem z kartą sieciową w moim komputerze, ale od początku:
Mam internet z firmy UPC 250 Mb/s no i mały problem z tym związany, ponieważ kiedy wchodzę gdziekolwiek na test prędkości łącza internetowego to zawsze wychodzi mi około 90 Mb/s. Wiec telefon i dzwonię, że płacę za 250 Mb/s, a mam 90 Mb/s chyba coś jest nie tak. No to gościu wszystko posprawdzał i mówi mi,że u nich wszystko ok i prawdopodobnie to moja karta sieciowa ma max 100 Mb/s. No myślę sobie komp już ma ze 6 lat to pewno człowiek ma rację więc wstaje rano i bieg do sklepu i kupuję TP-LINK TG-3269. Z bananem na twarzy wracam do domu montuję kartę do płyty głównej i lipa bo mój komputer wcale jej nie wykrywa,a sterowniki nie są do zainstalowania z pliku exe tylko do ręcznego wskazania folderu ze sterownikami, a jak mam wskazać jak w menadżerze nie ma tej karty tylko ta zintegrowana na płycie głównej. A najlepsze że komputer jej nie widzi,a kabel sieciowy w nią wetknięty i internet działa tylko z prędkością tych nieszczęsnych 90 Mb/s.No i teraz nie wiem co robić czy mój komputer jest za stary i dlatego nie wykrywa karty?Jakby ktoś coś wiedział to browarka postawie.
Kilka informacji o dziadku:
płyta główna-Gigabyte GA-P35-DS3
karta grafiki- Nvidia gforce GTX 460 SE
RAM- 8192 MB
procesor-Intel Core 2Quad q6600 2.4 GHz
Windows 7 home premium 64 bitowy (wcześniej xp ale zmieniłem ze 2 lata temu)
dziękuje za zainteresowanie z góry i pozdrawiam.