Problemy dotyczące sieci Internet, konfiguracja sieci LAN, WLAN, konfiguracja serwerów. Rozdzielanie połączeń internetowych. Rozwiązywanie problemów związanych ze sprzętem i oprogramowaniem. Routery, huby, switche, anteny itp.
Wyślij odpowiedź

karta sieciowa nie działa

12 Maj 2009, 17:55

Witam poszukuje sterownika do karty sieciowej do asusa F3S seria system vista home Premium. Ponieważ po przywruceu system przez recovera nie działa mi Internet. Z góry dziękuję za pomoc.

Re: karta sieciowa nie działa

12 Maj 2009, 19:05

Zajrzyj na stronę asusa, na której to stronie są dostępne sterowniki.

Kod:
http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=pl-pl

12 Maj 2009, 19:10

patrzyłem juz pobrałem i lipa dalej nic zadzwoniłem do serwisu asusa gos przesłał mi pare sterowników i dalej nie działa ktos ma jakis pomysł co mozna zrobic

12 Maj 2009, 20:18

Może w biosie masz wyłączoną kartę sieciową. Zainstalowałeś wcześnij sterownik chipsetu. Jak nie to zrób to i dopiero potem instaluj LAN. Możesz też to robić poprzez Menadżer urządzeń, co jest bezpieczniejsze.

12 Maj 2009, 20:46

do biosa sciagnołem uaktualnienie i więcej nic nie grzebałem, jesli możesz mi napisać jak sprawdzić czy w biosie jest włączona karta to był bym wdzięczny bo biosa za dobrze nie znam. a za tym sterownikiem popatrzę i jak tylko znajde to bede instalował.

13 Maj 2009, 13:08

Powinno być tam coś co ma w nazwie LAN, bądź Ethernet. Absolutnie musi być ustawiona Enabled.

14 Maj 2009, 13:28

Sama w biosie się nie wyłączy, szukajcie przyczyny w systemie. Sprawdzałeś konfigurację klawiszy FN + bodajże F8? Nie pamiętam czy w serii F3 jest przycisk do sieci ale poszukaj czy z boku czy gdzieś na obudowie laptopa nie masz przypadkiem go wyłączonego.
Wyślij odpowiedź