Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.
Wyślij odpowiedź

karta tv do kompa

17 Paź 2008, 23:16

mam pytanie w sprawie karty tv do kompa.czy jak się ma kartę tv w kompie to czy jakimś kosztem niewielkim można podpiąć programy z telewizora do kompa(za pomocą kabla).a jak tak to za pomocą jakiego kabla.proszę o dokładne wyjaśnienie jak to można podpiąć.

Re: karta tv

18 Paź 2008, 16:46

nie rozumiem za bardzo pytania...

kupujesz karte tv,
kupujesz kabel antenowy (taki jak w kablówce)
podłanczasz
I masz telewizor w komputerze. jeżeli chcesz więcej informacji na ten temat wpisz w wyszukiwarke instalki.pl "tuner" i dowiesz się szczegółów.

13 Gru 2009, 09:52

więc tak mam antene satelitarną i dekoder i jak to podpiąć? od anteny czy od dekodera ? i czy to wystarczy zwykły rozgałęźnik? jaka dobra a nie droga karta telewizyjna do kompa? no i jak to podpiąć ? z góry dzieki za wasze odpowiedzi.

13 Gru 2009, 18:12

http://icomp.pl/produkty.php?sid=karty_tv-25 <- za 100zł ogólnie poszperaj na forum Elektroda :D

13 Gru 2009, 23:01

niewiem czy ja to dobrze rozumuje a więc moje pytanie brzmi czy jak kupie rozgałęźnik i przymocuje go przy dekoderze to podepne pod niego kabel od satelity i drugi kabel od tego rozgałęźnika do tunera w komputerze ? czy tak? jeśli nie to niech kto wrzuci jaki schemat jak to podpiąć.

Re: karta tv do kompa

14 Gru 2009, 21:35

Nie będzie banglać. Musisz mieć podwójny konwerter na dwa kable. Nie wiem czemu tak jest że nie da się rozgałęzić.

14 Gru 2009, 23:11

i od satelity(konwentera) do karty telewizyjnej w kompie?

15 Gru 2009, 11:13

No.

15 Gru 2009, 17:18

nie trzeba tego podpinać do dekodera?

15 Gru 2009, 17:23

Jak kupujesz satelitarną karte tv to chyba nie ale głowy nie dam poczytaj. Na jakimś forum specjalistycznym.

15 Gru 2009, 19:09

ok dzięki ale chyba sie powstrzymam z robieniem tv w kompie bo troche bawienia sie jest koło tego,myślałem że wystarczy rozgałęźnik przy dekoderze od którego puszcze kabel do karty tv i tyle.
Wyślij odpowiedź