Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.
Wyślij odpowiedź

Kasperski

15 Lut 2006, 19:32

Miłam zainstalowanego antywirusa Kasperski" demo'' jego ważność wygasła więc go odinstalowałam, mam teraz orginał i niemogę go zajnstalować,bo ponoć po tym demo zostają gdzieś w systenie jakieś pliki :oops: niewiem gdzie i jak to usunąć, prosze o pomoc Małgosia,

15 Lut 2006, 19:52

Zostają jakieś pliki ?? :) Ja odinstalowywałem i na nowo instalowałem Kaspersky'iego pod rząd jakieś 4 razy i Nie miałem z tym najmniejszych problemów :) .
Usuń ręcznie wszystkie foldery gdzie był zainstalowany Kaspersky, ale przed tem Wyczyść rejestr systemu programem jv16 PowerTools 2005 1.5.1.311 PL.

15 Lut 2006, 20:16

Serdeczne dzięki Hpest :wink:

19 Lut 2006, 12:19

Hpest napisał(a):Zostają jakieś pliki ?? :) .

Oj zostaja,zalezy jaka wersja Kaspersky.
Kaspersky Anti-Virus Personal Pro v5 zostawi Tags and Streams na (w) kazdym pliku w komputerze i nie beda mogly zostac usuniete do czasu dezinstalacji. (po deinstalaci moga i tak zostac ich dziesiatki,nawet setki tysiecy tagsow)
Ostatnio edytowany przez niunka, 19 Lut 2006, 21:16, edytowano w sumie 1 raz

19 Lut 2006, 14:50

Kaspersky Anti-Virus Personal Pro v5 zostawi Tags and Streams na (w) kazdym pliku w komputerze i nie beda mogly zostac usuniete do czasu dezinstalacji. (po deinstalaci moga i tak zostac ich dziesiatki,nawet setki tysiecy KAVICHS:$DATA tags)

Setki tysięcy, Bez przesady :) . A usunąc pliki można w każdej chwili bo są do tego specjalne proksy, tylko niestety później system cierpi. Więc nie zalecam, no chyba, że później się wyczyści rejestr.

19 Lut 2006, 14:55

Znajomy z forum pol roku po deinstalaci programu mial ponad 10000 :)
Ostatnio edytowany przez niunka, 19 Lut 2006, 21:15, edytowano w sumie 1 raz

19 Lut 2006, 15:01

Nie uwieże, że kaspesky sam z siebie by tele plików narobił :)

19 Lut 2006, 15:10

Nikt ci nie karze wierzyc,mozesz zawsze samemu sprawdzic.W kazdym pliku w kompie zostawia tagsy.

19 Lut 2006, 15:31

Ja mam Kasperskiego i nic takiego Nie znalazłem.

19 Lut 2006, 15:34

Jaka wersja Kasperskyego i jak szukales ?

19 Lut 2006, 15:50

Kaspersky Anti-Virus Personal 5.0.391. Przesukałem caly system ręcznie i używając systemowej wyszukiwarki. Ale jak tak się upierasz, to napisz mi w jaki sposób mam to wyszukać, lub gdzie szukać i zobaczę. :wink:

19 Lut 2006, 17:42

Gdybys czytal dokladniej to co pisze to niepotrzebny byla by ta dyskusja.To po pierwsze,po drugie nie znajdziesz tych plikow,bez dodatkowych aplikaci,po trzecie jeszce raz przeczytaj dokladnie to co pisalam w pierwszym moim poscie a bedziesz wiedzial dlaczego nie znajdziesz nic u siebie :D

19 Lut 2006, 19:43

Gdybys czytal dokladniej to co pisze to niepotrzebny byla by ta dyskusja.To po pierwsze

Przeczytaj mój pierwszy post w tym temacie :)

,po drugie nie znajdziesz tych plikow,bez dodatkowych aplikaci

Aplikacji :) wcześniej pisałaś :

Kaspersky Anti-Virus Personal Pro v5 zostawi Tags and Streams na (w) kazdym pliku w komputerze i nie beda mogly zostac usuniete do czasu dezinstalacji. (po deinstalaci moga i tak zostac ich dziesiatki,nawet setki tysiecy KAVICHS:$DATA tags)
:)

po trzecie jeszce raz przeczytaj dokladnie to co pisalam w pierwszym moim poscie a bedziesz wiedzial dlaczego nie znajdziesz nic u siebie

Po tym co piszesz tudno jest cokolwiek zrozumieć :)

19 Lut 2006, 21:14

Pisalam
Kaspersky Anti-Virus Personal Pro v5 zostawi Tags and Streams na (w) kazdym pliku w komputerze i nie beda mogly zostac usuniete do czasu deinstalacji.
No ale jezeli nie widzisz tego ze pisalam o wersi Pro,no to jak masz zrozumiec o czym pisze :grin:
Ja staram sie uwaznie czytac nim cos napisze :grin:
JV 16 tagsow nie znajdzie,nim czyscisz rejest,wpisa po nie istniejacych aplikacjach.
Czym wykryc tagsy nie pamietam i szczerze mowiac nie chce mi sie szukac czym sie je wykrywalo,w kazdym razie do wykrywania i do usuwania sa dwie rozne aplikacje.
A co to za wersja Kaspersky Anti-Virus Personal 5.0.391
Moze zostawmy ten temat,nie bedziemy nabijac niepotrzbnych postow.mozemy pogadac o tym na pw lub gg

Pozdrawiam Niunka
Wyślij odpowiedź