Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.
Wyślij odpowiedź

kieszeń CD

19 Wrz 2005, 16:26

Hmm pękła mi płyta w cd-romie. Kieszeń nie chce się wysunąć. Dodam tylko ze oczywiście mam Cd-Rom na gwarancji ale może się da coś zrobić.

19 Wrz 2005, 19:36

heh w zasadzie nie obejdzie sie bez rozkrecenia napedu ale pewnie wtedy stracisz gwarancje wiec jednak radze udac sie do serwisu lub sklepu w ktorym kupiles kompa z tego co wiem cd-rom mozesz osobiscie wymiontowac z kompa i gwarancji wtedy nie stracisz no chyba ze wolisz targac calego kompa :D:D:D

20 Wrz 2005, 07:46

właśnie tak chce zrobić. Ale w gwarancji mam napisane zenieobejmuje ona uszkodzeń mechanicznych. Z tego co się orjentuję to dotyczy to m.in. źle włożonych płyt. Ale z drugiej strony płyta cd sama z siebie się nie łamie.

20 Wrz 2005, 13:29

Wykrec go, potrzas podlacz samo zasilanie i sproboj moze sie wysunie... Tez tak raz mialem, wyczysc najdokladniej jak bedziesz mogl i daj do serwisu. albo jak masz kogos znajomego w skelepie komputerowym to zagadaj o nawa naklejke gwarancyjna i bedzie ok.

20 Wrz 2005, 15:48

mialem kiedys taki problem-> wzielem igle, podhaczylem i mi szufladka z cd wyszla :lol:

20 Wrz 2005, 15:50

SKJ napisał(a):jak masz kogos znajomego w skelepie komputerowym to zagadaj o nawa naklejke gwarancyjna i bedzie ok.

Po co nowa naklejka grawancyjna jak ma go jeszcze na gwarancji.

20 Wrz 2005, 15:53

moj po takim wypadku kosztował 5 dych sie nie opłacało na gwarancje i tak nie uznaja a naprawa tyle co nowy. więc rozkręciłem go wybrałem co wieksze kawałki potem do reszty odkurzaczem złozyłem przeczysciłem specjalna płyta i chodził. UI tak tydzien po se nagryware i dvd kupiłem.

20 Wrz 2005, 18:59

Najczesciej przyjmuja na gwarancje. A za naprawie nic nie placisz...:)

21 Wrz 2005, 06:57

no ja mam taką nadzieje że nic nie zabóle :lol:

23 Wrz 2005, 22:38

wkładasz igłe i kieszeń sie wysura wyciągasz to co pozostało jak nie działa to na reklamacje (w przypadku braku igły można użyć rozwiniętego spinacza :))

24 Wrz 2005, 17:23

Problem jest pewnie ten ze kawalek plyty mogl wpasc w mechanizm ktory blokuje kieszen
Wyślij odpowiedź