Tutaj możecie pisać o czym się tylko podoba, tematyka dowolna... niekoniecznie związana z oprogramowaniem.
Wyślij odpowiedź

Kolejny popis japończyków.

02 Cze 2007, 15:24

Brawo japończycy!

Image

...i po raz kolejny popis Japończyków. Tym razem naukowcy z Akishima Laboratories razem z Osaka University poczynili postęp w dziedzinie pisania na wodzie ( czy ktoś o tym w ogóle coś kiedyś słyszał?). Urządzenie składa się z 50 generatorów fal, składających się na okrąg o średnicy 1.6 metra i zanurzone w wodzie na głębokość ok. 30 cm. Generatory fal poruszają się w górę i w dół, aby wytworzyć fale, które są jak piksele. Piksele te o średnicy 10 cm i 4 cm wysokości łączą się w różne kształty. Urządzenie to jest w stanie pokazać każdą literę z alfabetu, ale spokojnie – dajmy Japończykom jeszcze kilka lat i w wannie będziemy oglądać filmy na falowym wyświetlaczu.

Co to urządzenie właściwie dla nas oznacza? Pewnie jeszcze jedną formę reklamy jaka zaskoczy nas podczas relaksującej kąpieli w morzu. Cóż ...przed reklamą nie ma ucieczki.

Źródło 1
Źródło 2

02 Cze 2007, 18:09

Bardzo ciekawe :) lecz interesuje mnie to, napisane w tym poście jest ze reklamy będą w morzu itp... przecież są fale i to sie rozmazywać będzie, a jeśli nie to człowiek to będzie ... Rozchlapywać? no bo nikt jak sie będzie kopał nie będzie na to zwracać uwagi tylko po prostu pójdzie tam pływać :)

02 Cze 2007, 19:03

No bardzo fajne :)

02 Cze 2007, 22:52

Mariusz X napisał(a):Bardzo ciekawe :) lecz interesuje mnie to, napisane w tym poście jest ze reklamy będą w morzu itp... przecież są fale i to sie rozmazywać będzie, a jeśli nie to człowiek to będzie ... Rozchlapywać? no bo nikt jak sie będzie kopał nie będzie na to zwracać uwagi tylko po prostu pójdzie tam pływać :)

...nie bój się onijuż coś wymyślą :P

05 Cze 2007, 15:24

Niezly bajer... czekam na kolory ;) Moze bedzie mozna ogladac w ten sposob kreskowki ;)

08 Cze 2007, 13:58

No No ładnie ciekawe ile takie coś kosztuje 8)

27 Cze 2007, 02:39

No tak, to już prym w dziedzinie elektroniki wszelakiej i bezawaryjności samochodów im nie wystarczy, zachciało im sie jeszcze pisać po wodzie :D
Warto wspomnieć, że Jezus potrafił tylko chodzić po wodzie, nie było mowy w Jego przypadku o pisaniu :twisted:
I pomyśleć, że mięliśmy być drugą Japonią...

03 Sie 2008, 08:26

http://www.youtube.com/watch?v=a9SZhZ7n69s i znów japończycy

03 Sie 2008, 09:51

ja tu za to mam genialny popis: http://pl.youtube.com/watch?v=DBRz0rSGlTE

03 Sie 2008, 22:42

To już było bardzo nie odpowiedzialne i ryzykowne ;-)

07 Sie 2008, 15:19

japońska technologia jest najlepsza. Samochody, sprzęt...wszystko co made in japan jest chyba najlepszej jakości.
Ale nasz naród ciągle kocha niemieckie samochody (najbardziej awaryjne) :?
Z tym pisaniem na wodę...na razie to pewnie tylko zabawa. Ciekawa jestem jakie znajdą praktyczne zastosowanie tego wynalazku ;)
Wyślij odpowiedź