Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.
02 Paź 2010, 22:29
Do tej pory nie miałem większych problemów ze sprzętem. Ostatnio zrobiłem (przy pomocy Matiego) logi naprawiające go (w jakimś stopniu).
Dziś po konserwacji, gdy go uruchomiłem, po paru minutach przestał działać - tak jakbym odłączył go od sieci energetycznej.
Podczas konserwacji:
-przeczyściłem kartę graficzną i radiator, nakładając (w odpowiednia miejsca) pastę termo-przewodzącą,
-przetarłem pozostałe komponenty PC'ta.
P.S. Po naprawie systemowej (przed konserwacją) uruchomiłem go tylko na parę minut, tak iż nie wiem czy to wina ze względu na konserwację, "logi", czy jeszcze coś innego.
Zasilacz był zmieniany na nowy 5 miesiący temu.
Proszę o rozważenie tej sprawy i pomoc
Pozdrawiam i z góry dziękuję
03 Paź 2010, 08:26
Podaj konfig swojego komputera, uwzględniając markę i moc zasilacza.
03 Paź 2010, 14:27
Logic 400W. Myślę, że pozostałe informacje o moim stacjonarnym wiesz z tematu:
viewtopic.php?f=22&t=22049&p=118780&e=118780
03 Paź 2010, 19:07
Logic 400W
No to niezbyt dobry zakup zrobiłeś.
Myślę, że pozostałe informacje o moim stacjonarnym wiesz z tematu: viewtopic.php?f=22&t=22049&p=118780&e=118780
W logach nie ma takich danych jak model płyty głównej, karty graficznej itp, więc musisz podać konfig.
Czy problem wystąpił tylko raz, czy nadal się powtarza???
03 Paź 2010, 20:02
Problem nadal się powtarza...
Niestety nie mogę zrobić Everestem "szczegółowej klasyfikacji", gdyż komputer zaraz po zalogowaniu się wyłącza (czasami wcześniej, później)
Podaje to co wiem:
płyta: Gigabytle
CPU: Intel Pentium 2.0 2.0
karta graficzna: ATI Raedon 2600 256MB.
2 GB ramu.
Przepraszam za błędy w nazwach...
Komputer ma 2,5 roku.
03 Paź 2010, 20:03
P.S. Ten zasilacz wymienili mi serwisanci firmy Zamex.
03 Paź 2010, 20:10
A w trybie awaryjnym ta sama sytuacja??? Odczytaj napięcia i temperatury z BIOSu.
04 Paź 2010, 21:25
Na tryb awaryjny nie mogę przełączyć - nie działa mi w tym oknie klawiatura - USB. Teraz piszę z tego komputera o którym mowa. Na razie się nie wyłącza, może dlatego że nie jest intensywnie używany. Co do temperatur - czujniki nie są ponaklejane - podczas konserwacji odkleiła mi się taśma, a innej nie miałem w pobliżu. Teraz robię raport Everestem, jak będzie gotów, wstawię na forum.