Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.
Wyślij odpowiedź

Komputer się wyłącza podczas ładowania plików XP`ka!!

02 Cze 2010, 17:08

Tak jak w temacie... Komputer ładuje pliki XP`ka, potem się pojawia czarny ekran i miga w górnym lewym rogu taka "_" i tak sobie miga, i po 20s się wyłącza.
Dodam też że przy przytrzymywaniu przycisku "Enter" pokazuje się menu instalacyjne i się wyłącza. Wczoraj (1 czerwca) jakby na dzień dziecka, menu się wyświetliło i komp się nie wyłączał ale przecież musiałem jeszcze mamie wydobyć hasło do GG bo by mnie zjadła no i tak zmarnowała się okazja na zejście z Win 7 do XP`ka. Aaa... Jak instaluje Windowsa 7 to nic ani się nie wyłącza ani nic. Płytke mam czystą chyba ze 2 CD nagrywałem z plikami XP. Co to może być?
Napiszcie coś...

Re: Komputer się wyłącza podczas ładowania plików XP`ka!!

02 Cze 2010, 18:29

Czyli co, chcesz postawić na nogi tego XP???? Jeśli tak to spróbuj wejść w tryb awaryjny, jeżeli nie będzie to możliwe zrób Instalację nakładkową -> [strona nie jest już dostępna]

02 Cze 2010, 19:31

Nie ja chce zejść (downgrade) z Win7 na XP`ka...

03 Cze 2010, 08:12

Czy to nie jest przypadkiem laptop???

06 Cze 2010, 19:43

Nie to stacjonarny...

06 Cze 2010, 20:08

Hmm, może ta płyta z XP jest uszkodzona. Sprawdź ją na innym kompie.

07 Cze 2010, 19:01

Działa formatowałem laptopa i działało. Nie wiem o co w tym chodzi może coś w BIOSIE przełączyłem...

07 Cze 2010, 21:55

Spróbuj zresetować BIOS.

08 Cze 2010, 19:05

Wiesz może mnie nazwiecie "n00bem" bo nie wiem jak zresetować BIOS. To chcodzi o wyciągnięcie bateryjki? Jak tak to nie mam zamiaru bo jak laptopa na części formatowałem BIOS był zablokowany więc wyciągłem bateryjke (już tak kiedyś robiłem i było git) i odczekałem 60 sec włożyłem i co? Laptop sie spalił!

08 Cze 2010, 19:33

Tak, chodzi o wyciągnięcie bateryjki, ale na jakieś 20 min, a nie 60 sekund. Z dodatkiem nie wiem, jak się od tego mógł laptop spalić, na pewno nie była to wina wyciągania bateryjki, albo coś źle zrobiłeś.
Wyślij odpowiedź