Logi, zabezpieczenie komputera, danych. Programy antywirusowe antyspyware, firewall itp.

Regulamin forum

1. Każdy temat powinien odzwierciedlać treść wątku.
2. W przypadku wklejania logów; należy je wykonać od razu przynajmniej z dwóch narzędzi: FRST oraz z GMER
3. Wszelkie logi proszę publikować na przeznaczonych do tego stronach a w poście wklejać tylko link.
4. Nie wskazane jest skracanie logów, należy wkleić cały - od początku, do końca.
5. Nie wskazane jest podczepianie się do tematów innych użytkowników - proszę założyć nowy temat w dziale Bezpieczeństwo, ułatwi to pomoc sprawdzającemu.
6. Osoby nie posiadające odpowiedniej wiedzy, nie powinny sprawdzać logów, ponieważ grozi to poważnym uszkodzeniem systemu lub aplikacji zainstalowanych na komputerze.
7. Należy dokładnie opisać problem, występujące objawy oraz wszelkie podjęte działania.
8. Każdy skrypt jest unikatowy, napisany dla każdego przypadku z osobna, więc nie może być stosowany przez innych.
9. W przypadku zamieszczenia zrzutu ekranu (screenshot'a) proszę korzystać z zewnętrznego serwisu oferującego hosting zdjęć.
Wyślij odpowiedź

Komputer się zawiesza

22 Gru 2009, 12:52

Bardzo często zawiesza mi się komputer. Nie pomaga ctr+alt+del. Jedyny ratunek to reset. Nie pomógł też format. Najczęściej zdarza się to od razu gdy włożę pena do usb albo dopiero w trakcie kopiowania czegoś na pen drive. Myślałem że to coś ze sterownikami USB ale komputer zawiesza się czasami też gdy pena nie ma w usb. Nie mam już sił. Pomóżcie. Załączam link:

http://www.wklej.eu/index.php?id=bf791e6f51

Re: Komputer się zawiesza

22 Gru 2009, 16:42

Wklej do notatnika:
Kod:
Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run]
"VTTimer"=-
"VTTrayp"=-
"SoundMan"=-
"Adobe ARM"=-

Plik -> Zapisz jako -> Ustaw rozszerzenie z TXT na Wszystkie pliki -> zapisz pod nazwą FIX.REG -> uruchom utworzony plik i potwierdź

W logu nic szkodliwego nie ma.

Pobierz OTC uruchom i kliknij CleanUp

Przeczyść dysk oraz rejestr CCleaner

Wykonaj pełne skanowanie Dr.Web CureIt - jeśli coś znajdzie wylecz/usuń i daj raport (Plik -> Zapisz Listę Raportu)

23 Gru 2009, 15:45

Wykonałem wszystkie zalecenia. Niestety nic nie pomogło :( Komputer zawiesza się dalej i to coraz częściej. Nie przedstawię niestety raportu bo za każdym razem gdy próbuje go zapisać komputer się zawiesza. Nie wiem już co to może być. Próbuje zainstalować jakiś program z płyty (oryginalny) i zawiecha. Co ma robić ??

23 Gru 2009, 16:07

W takim razie żadnych wirusów tu nie ma. Pisałeś, że nawet format nie pomógł, więc może to być problem sprzętowy i proponuję napisać w innym dziale forum
Wyślij odpowiedź