Logi, zabezpieczenie komputera, danych. Programy antywirusowe antyspyware, firewall itp.
Regulamin forum
1. Każdy temat powinien odzwierciedlać treść wątku.
2. W przypadku wklejania logów; należy je wykonać od razu przynajmniej z dwóch narzędzi:
FRST oraz z
GMER3. Wszelkie logi proszę publikować na przeznaczonych do tego stronach a w poście wklejać tylko link.
4. Nie wskazane jest skracanie logów, należy wkleić cały - od początku, do końca.
5. Nie wskazane jest podczepianie się do tematów innych użytkowników - proszę założyć nowy temat w dziale
Bezpieczeństwo, ułatwi to pomoc sprawdzającemu.
6. Osoby nie posiadające odpowiedniej wiedzy, nie powinny sprawdzać logów, ponieważ grozi to poważnym uszkodzeniem systemu lub aplikacji zainstalowanych na komputerze.
7. Należy dokładnie opisać problem, występujące objawy oraz wszelkie podjęte działania.
8. Każdy skrypt jest unikatowy, napisany dla każdego przypadku z osobna, więc nie może być stosowany przez innych.
9. W przypadku zamieszczenia zrzutu ekranu (screenshot'a) proszę korzystać z zewnętrznego serwisu oferującego hosting zdjęć.
07 Lip 2010, 21:25
W takim razie to nie wina kodeków, możesz je z powrotem zainstalować.
A nie masz czasem zawalone pół pulpitu ikonami??? No i czy nie masz na pulpicie jakiegoś pliku lub folderu, który sporo zajmuje???
07 Lip 2010, 23:02
Pół pulpitu nie ;p tylko 2 rzędy

ale mam ikonke Komputer to wywalić ją?
07 Lip 2010, 23:06
Zostaw. Ale rozumiem, że nie masz na pulpicie żadnych folderów, ani plików o dużych rozmiarach???
08 Lip 2010, 00:59
Teraz już nie, bo poprzenosiłam te foldery, ale problem jest nadal.
08 Lip 2010, 08:22
Spróbuj jeszcze użyć tego programu
http://screeny05.deviantart.com/art/Reb ... -164152806 (wybierasz opcję Rebuild IconCache
08 Lip 2010, 14:34
Bez zmian...
08 Lip 2010, 15:08
Hmm, a spróbuj wrzucić wszystkie ikony z pulpitu do jednego folderu, następnie usuń ponownie plik IconCache.db, zrestartuj komputer i wyciągnij z powrotem ikony na pulpit.
08 Lip 2010, 15:23
A ten folder to mam utworzyć na pulpicie, czy pulpit ma być pusty?
08 Lip 2010, 17:51
Niech pulpit będzie pusty.
08 Lip 2010, 20:12
Nie podziałało.
08 Lip 2010, 20:59
Wejdź w Mój komputer

Organizuj

Opcje folderów i wyszukiwania

Widok

odznacz "Ukryj chronione pliki systemu operacyjnego (zalecane)" oraz zaznacz "Pokaż ukryte pliki, foldery i dyski"

Zastosuj.
Następnie sprawdź, czy na pulpicie nie pojawiły się jakieś ukryte pliki typu Thumbs lub Deskop. Jeśli będą to je usuń.
08 Lip 2010, 22:56
Żadne ikonki się nie pojawiły, problem jest nadal.
09 Lip 2010, 11:13
Już mi się powoli kończą pomysły...
Czyli tak, po skasowaniu pliku IconCache.db jest ok, ale gdy się utworzy z powrotem problem powraca???
Od jak dawna występuje ten problem???
09 Lip 2010, 17:06
No tak było za pierwszym razem, ale jak teraz usunęłam IconCache.db to ikonki i tak się nie pojawiły... Dzieje się tak mniej więcej od 2 miesięcy.
09 Lip 2010, 18:57
A nie pamiętasz przypadkiem, czy nie zaczęło to się dziać po zmianie jakichś ustawień lub instalacji jakiegoś programu??? Może po instalacji Kasperskiego???