Logi, zabezpieczenie komputera, danych. Programy antywirusowe antyspyware, firewall itp.
Regulamin forum
1. Każdy temat powinien odzwierciedlać treść wątku.
2. W przypadku wklejania logów; należy je wykonać od razu przynajmniej z dwóch narzędzi:
FRST oraz z
GMER3. Wszelkie logi proszę publikować na przeznaczonych do tego stronach a w poście wklejać tylko link.
4. Nie wskazane jest skracanie logów, należy wkleić cały - od początku, do końca.
5. Nie wskazane jest podczepianie się do tematów innych użytkowników - proszę założyć nowy temat w dziale
Bezpieczeństwo, ułatwi to pomoc sprawdzającemu.
6. Osoby nie posiadające odpowiedniej wiedzy, nie powinny sprawdzać logów, ponieważ grozi to poważnym uszkodzeniem systemu lub aplikacji zainstalowanych na komputerze.
7. Należy dokładnie opisać problem, występujące objawy oraz wszelkie podjęte działania.
8. Każdy skrypt jest unikatowy, napisany dla każdego przypadku z osobna, więc nie może być stosowany przez innych.
9. W przypadku zamieszczenia zrzutu ekranu (screenshot'a) proszę korzystać z zewnętrznego serwisu oferującego hosting zdjęć.
25 Sie 2013, 17:55
Zawiesił się!Coś mi mówi,że wina nie leży w systemie.
Zdjęcie temperatury procesora.Po 1 minucie od włączenia komputera.
http://fotoo.pl/show.php?img=597242_img-5594.jpg.html
25 Sie 2013, 22:35
Stanowczo za wysoka temperatura, szczególnie jeśli jest ona taka zaraz po uruchomieniu. Przeczyść chłodzenie, sprawdź czy jest dobrze przymocowane i ewentualnie nałóż nową pastę termoprzewodzącą.
26 Sie 2013, 18:40
Wentylator nie był dobrze przymocowany,wyczyściłem i teraz jest po uruchomieniu 55 stopni.Ale czy wysoka temperatura mogła być przyczyną zawieszania się?
26 Sie 2013, 20:55
Najprawdopodobniej tak, chociaż o ile wiem w takich wypadkach komputer powinien się samoistnie wyłączyć z BSoD-em na ekranie. No i przed tym znacząco spada prędkość działania kompa – u siebie to pamiętam nawet, że jak się człowiek wsłuchał, to było słychać taki wysokotonowy pisk z komputera, najpewniej od kręcącego się na maksymalnych obrotach wentylatora.
26 Sie 2013, 21:05
Muszę przyznać,że komputer jest o wiele głośniejszy niż na początku,czyli 2 lata temu.Jest też wolniejszy.
27 Sie 2013, 14:14
OK, ale czy problem z zawieszaniem ustąpił??
27 Sie 2013, 14:56
Ustąpił!Chwała bogu,nareszcie mogę normalnie korzystać z komputera!Zrobiłem też indeks wydajności systemu i procesor podskoczył z 6,9 do 7,3,więc zobaczyłem na własne oczy,jak ważne jest chłodzenie.Wielkie dzięki za pomoc.