Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.
Wyślij odpowiedź

komunikator internetowy

25 Lut 2009, 09:33

tak jak w temacie jaki komunikator internetowy polecacie?
aktualnie jestem użytkownikiem Gadu-Gadu oraz Skype, GG jakoś mi nie pasuje, miałem z nim trochę problemów.
koledzy polecają mi Tlen, AQQ.
no i pojawia się takie pytanie, czy jeśli zmieniłbym GG na np. Tlen to czy straciłbym swój numer?

Re: komunikator internetowy

25 Lut 2009, 12:04

nie stracisz swojego numeru gg, w tlenie masz dwie opcje do wyboru, raz korzystasz z gg a raz z tlenu. jak wolisz. tak samo lista kontaktow w tlenie masz tylko tlenowcow a dodatkowo importuje ci sie cała lista z gg.

25 Lut 2009, 15:08

AQQ jest też bardzo dobrym programem. Masz tam jeszcze możliwośc korzystania z MSN co może ci się kiedyś przydać, aczkolwiek MSN jest standardowo w systemie, ale lepiej jest chyba mieć wszystko na jednym miejscu.

25 Lut 2009, 17:01

noname80 napisał(a):nie stracisz swojego numeru gg, w tlenie masz dwie opcje do wyboru, raz korzystasz z gg a raz z tlenu. jak wolisz.

możesz jaśniej
chodzi o adresy serwerów?
http://www.kadu.net/monitor/

kolega korzystał z Tlen'a, ale zmienił na AQQ, mówił że miał jakieś problemy ze statusem, tzn. nie wiedział kto jest aktualnie dostępny, nie dochodziły do niego wiadomości.

26 Lut 2009, 21:14

Rejestracja w Tlenie wygląda podobnie jak na GG, stopniowo tworzysz liste kontaktów itd. W trakcie pracy w tlenie możesz zaimportować z serwera liste kontaktów z GG. Potrzebujesz swój numer GG i hasło

27 Lut 2009, 12:11

zainstalowałem Tlen, ale ciągle wyskakuje mi komunikat:
Image
to jest cos z mailem związane.

Tlen wydaje się bardziej skomplikowany, może dlatego że GG od prawie roku mam i już znam opcje.

27 Lut 2009, 20:56

ja nigdy nie miałem żadnego problemu z intalacja tlenu :( a czy zakładasz nowe konto czy juz miałes kiedys tlen? z tego okienka co ci wyskakuje nie wynika że to problem z mailem. GG działa jak dla mnie identycznie jak Tlen.

27 Lut 2009, 21:28

właśnie też mi się wydaje że to coś z meilem, ale go nie zakładałem.
wcześniej tlenu nie miałem, komunikator działa, pisałem do kolegi zeby sprawdzić i wszystko ok, na numerze z GG jechałem.
GG jest prostsze, w tlenie jest więcej opcji, ale po jakimś czasie się przyzwyczaję.
w GG widok kontaktów jest bardziej przejżysty, przynajmniej dla mnie.

27 Lut 2009, 21:48

Ja zostałem przy gg. o Tlenie na szybko przypomniałem sobie żeby ci odpowiedzieć na pytania. GG mi się bardziej podoba. tu się z toba zgodze ma bardziej przejrzysty widok kontaktów.

01 Mar 2009, 16:23

a używa ktoś nowego GG?
ja właśnie zainstalowałem, niby wszystko pięknie, więcej opcji, ale szata graficzna tragiczna, stara wersja była bardziej przejżysta (kontakty). szukałem skin'u żeby zmienić wygląd na starszą wersję ale nie ma. pościągałem jakies inne, chyba trzeba wrócić do poprzedniej wersji.

02 Mar 2009, 15:56

Ja używam gg wyłącznie po to żeby z kimś pogadać i w trakcie ewentualnie posłuchać muzyki, także osobiście zostaje przy starych wersjach i raczej nie uaktualniam. Skiny mi nie przeszkadzają, czy to wygląd klasyczny czy modern. a jeszcze co do tlenu i tego komunikatu, jak zakładasz nowe konto czyli zostajesz użytkownikiem tlenu to automatycznie masz od nich 3 adresy mailowe i od ciebie zależy czy ich będziesz później używał czy nie. wydaje mi się że ten komunikat mógł ci się pojawić np w programie którym odbierasz maile typu outlook, bo może nie zaznaczyłeś opcji uwierzytelniania?
Ostatnio edytowany przez JEDREK, 02 Mar 2009, 17:45, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Poprawienie pisowni

07 Mar 2009, 10:07

Ja używam nowego GG i powiem Ci że na początku tez mi się wydawało mało przejrzyste ale po jakimś czasie się do niego przyzwyczaiłem. Ma kilka fajnych opcji jak awatary, czy tez szybkie szukanie wyszukiwanie znajomych na liście... brakuje mi jedynie szybkiego wyłączania dźwięku.... przez klikniecie ikonki w okienku. Ale cóż może za jakiś czas to się zmieni.

07 Mar 2009, 11:16

dźwięk też mnie denerwuje. w GG 77 zrobiłem sobie dzwonek, jak ktoś do mnie pisał, działało. w nowym GG już nie działa. nie wiem dlaczego.
powinni dać wybór skin'u, nowszy czy starszy. można ściągnąć, na razie jakoś nie mogę się przyzwyczaić, ale to się zmieni z czasem.

07 Mar 2009, 16:45

Warto instalować nowe gg czy zostać przy starym? Mam pierwszą wersję gdzie pojawiło się radio.

07 Mar 2009, 17:02

noname80 napisał(a):Warto instalować nowe gg czy zostać przy starym? Mam pierwszą wersję gdzie pojawiło się radio.

Zainstaluj przetestuj. Dodam jeszcze że nowe gg nie usuwa tego starego, wiec jednocześnie możesz się cieszyć tym i tym.

Pozdrawiam.
Wyślij odpowiedź