Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.
30 Sie 2006, 17:33
witam panie i panów. mam bearshare 5.2.5.5, problem jest w tym że niedawno zmieniłem łącze na 512/256 i bearshare jakoś wariuje jeśli chodzi i pobieranie a nawet i łączenie. czy mógłby ktoś dać jakieś wskazówki jak mam wpisać w Connection - Wydajność pasma (symmetric czy asymmetric, a jeśli asymmetric to jaką prędkość dokładnie wpisać) żeby wszystko było dobrze? głównie chodzi mi o prędkośc pobierania. i czy powinno sie coś zmienić w zakładce Pobieranie - Opcje (chodzi mi o Pobieraj do x plików na raz itp) bardzo prosze o pomoc ponieważ na forach których jestem już zarejestrowanych, nikt od dłuższego czasu nieodpowiada. może i śmieszne pytanie, ale dla mnie to w 99% czarna magia.
30 Sie 2006, 17:49
wydaje mi się że najlepiej by było gdybyś usunął program i wszystkie jego składniki i zainstalował to ponownie, wtedy przy pierszym właczeniu urochomi się kreator konfiguracji i na nowo podasz swoje łącze internetowe
30 Sie 2006, 18:04
ustaw tak jak podałem, to bedzie działać poprawnie
http://img92.imageshack.us/img92/8841/bsjj8.jpg
http://img58.imageshack.us/img58/1963/bsopcjeuc0.jpg
P.S. ja mam wersje 5.0.2 i lepiej u mnie działa, jak miałem tą nowszą to coś mi przycinał przesył
31 Sie 2006, 08:41
oo prosze odrazu widać że inni ludzie tutaj na forum są. dziękuje bardzo. wszystko teraz jest dobrze. mam jeszcze kilka pytań. niektóre opinie o bearshare nie są najlepsze, to piszą że wirusy(chociaż niemiałem jeszcze ani jednego, mam NOD32) to piszą też że jest dużo agentów(szpiegów). ja mam Spybot - Search & Destroy i a-squared Free, raczej znajduje te śmieci itp. wystarczą te programy czy może ktoś radziłby zainstalować jeszcze jakiś program do szpiegów? czy moze wogóle zmienić program na jakiś bezpieczniejszy? chociaz Bearshare jak narazie dobrze sie spisuje, ale jeśli chodzi o wyszukanie czegoś ze starszych klipów lub piosenek, to niezadobrze jest, bardzo mało znajduje...
31 Sie 2006, 08:46
Poszukaj tematow na forum o BS,bylo duzo i wszystko jest wyjasnione.
Pozdrawiam