Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.
Wyślij odpowiedź

Konfiguracja BitComet'a

16 Lut 2011, 23:09

Czesc.
Mam problem, zmienilem kompa, kupilem router z ADSL'em i teraz mam problem ze sciaganiem plikow z bitcometa. Wczesniej bez problemu przy dobrych plikach z seedem sciagalem na fullach. Teraz to jelsi on sie polaczy to jest super...a sciga mi z max predkoscia 3-60Kb/s

Mam neostrade 2Mb. Router to Netgear DGN300.
Mam nadzieje ze jestescie w stanie mi pomoc... Jak by co to piszcie tez na gg 8430650.

Pozdrawiam.

Re: Konfiguracja BitComet'a

16 Lut 2011, 23:39

Zajrzyj tu. Wszystko jest super opisane:

http://komputery.katalogi.pl/BitTorrent ... -t449.html

17 Lut 2011, 00:31

Powiem ci ze zabardzo mi to nic niedaje chyba, bo sciagnelem inny program i jest to samo. zasysa po 8-10. Mysle ze to przez ten router, on musi mi cos blokowac ale nie wiem jak mam go skonfigurowac zeby wszystko smigalo.

17 Lut 2011, 11:16

Po pierwsze zaktualizuj router. Po drugie podaj logi z OTL i GMER ( przewodnik podam niżej), bo mówiłeś, że ci chodziło wcześniej dobrze a teraz mu troszkę odwala, więc to może wskazywać na infekcję. No i po trzecie osobiście radziłbym ci przejście na utorrenta, gdyż kiedyś, gdy go używałem był kilka razy szybszy od innych tego typu programów.

OTL: viewtopic.php?f=22&t=13967#p107754.
GMER: viewtopic.php?f=22&t=13967#p88736.

17 Lut 2011, 19:25

A przekierowałeś porty dla BitCometa w routerze???

18 Lut 2011, 17:50

A wiec tak, wszystko sie naprawilo po zainstalowaniu utorrenta. Po zainstalowaniu on samsie skonfigurowal pod moje lacze i teraz pieknie dziala i sciaga maxem.
W routerze nic niezmienialem.

Dzieki panowie za pomoc. Pozdrawiam.
Wyślij odpowiedź