Tematy związane z telefonią komórkową.
Wyślij odpowiedź

Konfiguracja internetu w tel myphone

09 Paź 2011, 11:43

Witam potrzebje konfiguracji na internet z t-mobile w telefonie MyPhone 6691 za wszelka pomoc z gory dziekuje pozdrawiam

Re: Konfiguracja internetu w tel myphone

09 Paź 2011, 12:28

Proszę (ustawiasz, jako Era ręcznie lub automatycznie) -> http://bestmobile.pl/konfiguracja-WAP-MMS.

09 Paź 2011, 12:50

Ok tylko gdzie mam wejsc zeby to ustawic bo jeszcze nie mialem tego tel. A w automatycznej konfiguracji tej marki nie ma dzwonilem takze do biura obslugi t-mobile i nie maja konfiguracji dla MyFona gdyz wogole nie mieli w zadnej ofercie tych telefonow

09 Paź 2011, 13:06

Konfiguracja GPRS:

Menu -> Usługi sieciowe -> Data account -> [2] GPRS -> wybieramy dowolną pozycję (np. pierwszą z góry) i edytujemy w zależności od karty, którą mamy w slocie SIM 1.

Konfiguracja WAP:

Menu → Usługi sieciowe -> WAP -> Ustawienia -> [1] Select SIM -> SIM 1 -> [OK].
Menu → Usługi sieciowe -> WAP -> Ustawienia -> [2] Edytuj profil -> [1] SIM 1 -> wybieramy dowolną pozycję (np. pierwszą z góry) i edytujemy w zależności od karty, którą mamy w slocie SIM 1.

Po edycji profilu, należy go aktywować, wybierając opcję: Aktywuj profil -> [OK].

Potrzebne Dane:

Nazwa profilu -> Era WAP.
• APN :arrow: erawap.
• Nazwa użytkownika :arrow: erawap.
• Hasło :arrow: erawap.
• Typ uwierzytelnienia :arrow: normalne.
• Adres IP :arrow: 213.158.194.194.
• Port IP :arrow: 9201.
• Strona główna :arrow: http://wap.eraomnix.pl.
• Limit czasu pobierania :arrow: 180 sekund.

09 Paź 2011, 13:59

Zrobilem wszystko jak napisales i jak chce wejsc w obojetnie jaki adres sieciowy to pisze GPRS nie dodany nie wiem o co chodzi bo edytowalem caly profil wszystko ustawilem jak powinno byc wiec mie wiem o co chodzi z tym GPRS dlaczego pisze ze nie dodany

09 Paź 2011, 18:43

A spróbuj w APN wpisać -> erawaptt zamiast -> erawap. I mam nadzieję, że nie wpisywałeś tych kropek na końcu danych?

09 Paź 2011, 18:49

Wpisalem w APN tak jak napisales erawaptt i dziala wielkie dzieki pozdro
Wyślij odpowiedź