Tematy związane z telefonią komórkową.
Wyślij odpowiedź

Konwertery do anteny satelitarnej

09 Maj 2014, 11:05

Konwertery do anteny satelitarnej - nie wiem czy dobry dział, więc spróbuje tu :-)

Mam takie pytanie, 3 lata temu "zakupilem" w cyfrowy polsat talerz, dekoder bez hd i antena plus konwerter bez hd lub z hd ??? (tu nie wiem) obecnie umowa jest juz przedłuzona posiadam dekoder z HD ale nie mogę ustawić kanałów hd, ponadto nie odbiera wszytskich kanałów nie hd np tvn i tvn 7 - jakość sygnalu i moc jest rowna 0 przy czym inne kanaly jak tvp czy polsat to moc prawie 100 a sila 65 albo odwrotnie, przy czym nie przerywa i jest wszytsko oki. krecac antena i szukajac lepszego sygnalu nic nie daje przy tvn-enach moc czy sila wogole nie pracuje stoi na pozycji 0, dodam ze probuje to wszystko zrobic w berlinie, czym moze byc to spowodowane ma ktos jakąś idee, antena to najprawdopodobniej 80 pewny nie jestem ale 50 to to nie jest i 60 tez nie. Czy biorąc dekoder HD nalezy tez wymienic konwerter na hd czy to nie ma znaczenia. mieszkanie jest na 2 pietrze, kabel hdmi miedzy tv a dekoder jest podłączony i tv ma mozliwosc odbiory kanalow w hd. mam nadzieje ze nie nakrecilem :-)

pozdrawiam.

Re: Konwertery do anteny satelitarnej

09 Maj 2014, 16:05

Trochę pokręciłeś :D .
Do cyfrowego Polsatu dają raczej małe talerze. Jeśli masz 80 to powinno być ok.
Co do wymiany konwertera nie trzeba go wymieniać bo to dekoder zajmuje się dekodowanie sygnału. Ale ja bym to jeszcze sprawdził. Ustaw talerz na Hot Bird a konwerter pożyć od kogoś i sprawdź czy odbierają Ci kanały z HD.
Wyślij odpowiedź