Tutaj możecie pisać o czym się tylko podoba, tematyka dowolna... niekoniecznie związana z oprogramowaniem.
26 Lis 2012, 21:44
Szukam dobrej skrzynki e-mail. Do niedawna korzystałem z własnego e-maila na serwerze ale chciałbym przejść na coś pewniejszego. Z tego co wiem to popularny jest Gmail, ale czy najlepszy? Jakie skrzynki polecacie? Zależy mi na pojemności i małej ilości spamu i reklam
27 Lis 2012, 00:00
jeśli darmowy to gmail, reszta strasznie rzuca reklamami itp... syfem
27 Lis 2012, 09:45
o2.pl - mam tam od zawsze e-maila i nigdy nie miałem problemu ani z reklamami (może to przez AdBlocka), ani ze spamem, ani z dochodzeniem wiadomości - wszystko zewsząd przychodziło.
27 Lis 2012, 12:26
Pangia napisał(a):o2.pl - mam tam od zawsze e-maila i nigdy nie miałem problemu ani z reklamami (może to przez AdBlocka), ani ze spamem, ani z dochodzeniem wiadomości - wszystko zewsząd przychodziło.
SPAM jest tam akurat wszechobecny.
27 Lis 2012, 15:55
dokładnie na o2.pl dostaje więcej reklam niż rzeczywistych wiadomości, których i tak jest sporo !
27 Lis 2012, 16:19
Dajcie żyć z o2. Przecież oni zasypują skrzynki reklamami. Dużo lepiej wybrać Gmaila lub pocztę Microsoftu - obecnie Outlook.com. Ta ostatnia oferuje nieograniczoną pojemność skrzynki pocztowej.
27 Lis 2012, 16:20
Zależy od uznań - mnie to specjalnie nie przeszkadza (zaznaczam i usuwam, opróżniam kosz i po robocie)
27 Lis 2012, 17:52
Pangia napisał(a):Zależy od uznań - mnie to specjalnie nie przeszkadza (zaznaczam i usuwam, opróżniam kosz i po robocie)
Jest to strasznie uciążliwe, przez pomyłkę można usunąć niewłaściwą wiadomość i wtedy jest problem.
Druga sprawa, jeśli chcesz odbierać wiadomości telefon (co jest teraz bardzo popularne) to tylko marnujesz wykorzystane w tym momencie kb.
Chyba, że ktoś lubi otrzymywać beznadziejne reklamy

to już inna sprawa.
27 Lis 2012, 20:29
Dla mnie telefon służy do dzwonienia, nie do każdej innej czynności poza nim, ale cóż - takie są moje gusta (nieco staroświeckie

)
29 Lis 2012, 16:31
Zdecydowanie GMail, głównie ze względu na bardzo efektywne filtry antyspamowe.
30 Lis 2012, 06:48
Istnieje wiele alternatyw, jest np. poczta.pl - do bólu prosty interfejs, ale całkiem dobre filtry przeciw spamowe.
04 Gru 2012, 13:33
o2.pl używam i polecam, każdą skrzynkę można odpowiednio skonfigurować żeby nie było spamu, a na o2 wszystkie maila szybko przychodzą, na o2 jest problem z plikami rar w załączniku
08 Gru 2012, 19:19
Ja mimo wszystko powiem o2.pl - jakoś nigdzie się jeszcze nie natknąłem na notkę w stylu "prosimy przy rejestracji nie podawać e-maila z o2.pl, bo tam wiadomości nie dochodzą", a o Onecie czy GMailu i owszem.
10 Gru 2012, 13:53
Gmail jest technologicznie najbardziej rozwinięty. Poza tym od razu jest integracja z wieloma usługami Google. Jak ktoś lubi tego typu rozwiązania to nie ma lepszej oferty. Jakieś darmowe konto e-mail mam jeszcze na o2 i też nie widzę problemów. Jeśli ktoś potrzebuje zwykłej darmowej usługi e-mail, to chyba nie ma większego znaczenia, czy to będzie o2, wp, czy onet.
30 Sty 2013, 14:29
Oj czasami filtr na SPAM zawodzi na gmailu. Kilka razy szukałem maila którego powinienem dostać i był w spamie. Osobie która mi wysłała mało głowy nie urwałem że jeszcze go nie mam

Ogólnie jedna z lepszych aplikacji do poczty w postawi webmaila. Inne jakie spotkałem są porównywalne coraz bardziej do gmail ale większość ma większe i bardziej rzucające się w oczy reklamy, już nie wspomnę o tych co sami je wysyłają.