Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.
Wyślij odpowiedź

Łączenie plików muzycznych WAV

19 Lut 2009, 11:08

Jakiego narzędzia/programu/ użyć by połączyć kilka plików WAV.Chodzi mi o nieskomplikowane narzędzie/program/ o ile to możliwe polskojęzyczny.Chciałbym połączyć kilka ulubionych utworów w jeden plik by móc go za pomocą jednego kliknięcia odtwarzać w czasie przeglądania internetu, bez potrzeby klikania po każdym zakończonym utworze.

Re: Łączenie plików muzycznych WAV

19 Lut 2009, 14:06

a może po porostu wystarczy jakiś odtwarzacz? np. winamp czy nawet windows media player....ustawiasz playlistę i leci utwór po utworze bez potrzeby klikania....

ale jak już chcesz łączyć to w jeden plik to najprostszym programem jest Audacity....

pozdro!

19 Lut 2009, 14:33

Samo odtwarzanie za pomocą playlisty nie bardzo mi wystarcza.Chciałbym móc również wykorzystać połączone pliki do osadzania w prezentacjach programu Power Point.Skorzystam zatem z programu Audacity zakładając,że jest on do tego celu najlepszy.Dziękuję za
podpowiedź.

P.S.Byłbym bardzo wdzięczny za polskojęzyczną instrukcję obsługi programu Audacity.

Nie pisz posta pod postem JEDREK
Ostatnio edytowany przez JEDREK, 19 Lut 2009, 22:21, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Łączenie postów

19 Lut 2009, 19:47

powiedz, z czym problem to postaramy się Ci pomóc.....

lub
google.pl>>audacity poradnik

pozdro!

19 Lut 2009, 20:20

Dziękuję już sobie poradziłem,choć nie do końca,gdyż pliki WAV łączone za pomocą audacity mają monstrualne rozmiary dużo większe niż prosta suma elementów składowych i nie wiem co jest tego powodem.

19 Lut 2009, 20:33

to połączone już w audacity wav-y zapisuj w formacie mp3.....plik>>eksportuj do mp3...

pozdro!

20 Lut 2009, 06:22

Chcąc instalować w Power Poncie te polączone pliki jako "osadzone",bo tylko takie można przesyłać w prezentacjach na inny komputer, muszę je mieć jako WAVY a nie MP3.Może to nie najlepsze wyjście,ale skompresowałem je sobie za pomocą Fre MP3 WMA Converter.
Wyślij odpowiedź